Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez dob kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 363 kJ /
1 760 kcal
Bílkoviny55,75 g
Tuky26,31 g
Vláknina26,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy311,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí. Krok 2: Chvíli necháme a až droždí vzejde, přidáme zbytek vody, olej, ocet a zaděláme těsto. Těsto může být trochu volnější, jelikož se pak peče ve formě. Krok 3: Ke konci hnětení přidáme lněné semínko. Krok 4: Těsto necháme vykynout a pak z něho vytvarujeme bochánek a z bochánku vyválíme šišku. Krok 5: Tu dáme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo potřeli olejem. Forma je o rozměrech 30 x 11,5 o výšce 8 cm. Krok 6: Těsto roztlačíme ke dnu a ke kraji formy a necháme vykynout. Krok 7: Pak vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 35-45 minut dle trouby. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce..

Zveřejněno 4. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5rM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično - žitný chlebík pečený ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5rM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

jaluma36: Já děkuji za vyzkoušení, jsem velmi ráda, že recept nezklamal. :-K

Super chlebik:-) hledala jsem aby nebylo stim moc prace povedl se dekuji za recept:-K

Pajaja: Peče se na 200 °C, cca 35-45 minut dle trouby. Dříve jsem měla plynovou troubu, tak jsem teplotu neuváděla.

Taky se mi chlebík moc líbí. Jen nepíšete na kolik stupňů a jak dlouho se v té troubě má péct. To je docela důležitá informace. :-( Děkuji za odpověď - Pavlína

Merylas, ukládám;-) To bude určitě další skvost z Tvé sbírky receptů:yes:...+1

krásný chleba

cathleen, spagetka: Děkuji:-8:-K

Už si ukládám :-p:yes:

Chlebík vypadá úžasně:yes::yes:, jako z obchodu (ale asi bude mnohem chutnější....domácí je domácí;-) )

Všem děkuji za pochvalu:-K

Mladkova Zuzana: Zuzko, předem nic nevzdávaj, opravdu ne;-) Máš nějaký problém s kynutým těstem? Napiš tady, nebo vzkazík a pokud budu vědět, ráda poradím;-) Taky jsem se kynutého těsta kdysi bála, ale opravdu chce to jen začít a zkusit:-* Neboj se toho:-!;-):yes::-K

Pěkný chlebík;-)+1:yes:

Mladkova Zuzana:Zuzko,neházej flintu do žita;-):yes:

Krásnej a určitě moc dobrej, akorád to rovnou vzdávám, mě se totiž určitě nepovede ;-(

:-KHezkej chleba Maruško:yes::yes:+

Tématické fráze:
chleba peceny ve forme recept, chléb peceny ve forme, chleba pečený ve formě, peceni chleba ve forme recepty, peceni chleba ve forme, recept na žitný chléb pečeny v troubě, chlaba domacidomaci peceny ve forme, pečení chleba ve formě recept, chléb pečený ve formě recept, pšeničnožitný pečení chleba, zitny chleba pečený v troubě, chleba do formy na pečení recept, pšeničnožitný na pečení chleba, pečeny chleba ve formě recept, chleba do formy, kvaskovy chleb peceny ve forme, domaci chleb peceny ve formě, chléb z droždí pečený ve formě, recept chleba pečený ve formě, psenicnozitny chlebik

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná žitná, kmín drcený, sůl, olej, ocet, cukr, droždí čerstvé, voda, semínka lněná

Přidat fotografie receptu