Listový závin se špenátem a ricottou
Pečení z listového těsta je velmi snadné a díky neutrální chuti ho můžeme péct jak na sladko, tak i naslano. Slaný závin plněný špenátem a italským měkkým sýrem si jistě oblíbíte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 871 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,94 g |
Tuky | 119,25 g |
Vláknina | 5,69 g |
Cholesterol | 189 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 105,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Délka pečení záleží na troubě i na listovém těstě. Měla jsem irské listové těsto i české/slovenské a rozdíl je značný. Irské se podstatně víc láme a hůř se peče, i ta chuť je úplně jiná. České nebo slovenské je vláčnější, měkčí a mnohem líp se s ním pracuje.
Tu v Irsku se dělají malé závinky plněné ricottou a špenátem, většinou jeden závin je jedna porce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 4 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 6 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 7 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Tématické fráze: ricotta recepty špenátový závin ricotta v receptech listový závin se špenátem recepty s ricottou listové těsto se špenátem a ricottou ricotta recept závin se špenátem šneci s riccottou špenát listový recept zavin se spenatem a riccotou závin se špenátem a ricotou listový závin se špenátem a ricotou zavin plneny ricottou šneci s ricotou a banánem listy špenátu s listový závin ricotta se spenatem roláda z listového těsta s ricottou a se špenátem recepty se špenátem závin s ricottou a s brokolicí
Suroviny: těsto listové, špenátové listy, česnek, máslo, sýr ricotta
Listový závin se špenátem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pygl
0 názorů