Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 650 kJ / 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,78 g |
| Tuky | 18,67 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 247 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 34,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme žampióny a restujeme do změknutí.
Pak zalijeme mlékem, mícháme. Jakmile začne vřít, přilijeme smetanu a vložíme kopr. Až začne polévka bublat, vypneme. Pak přidáme lžíci octa, zamícháme a hned podáváme. Krok 2: Současně můžeme zvlášť uvařit jeden velký brambor na kostičky a vložit do polévky. Také můžeme k polévce přikousnout čerstvý chléb.
Pak zalijeme mlékem, mícháme. Jakmile začne vřít, přilijeme smetanu a vložíme kopr. Až začne polévka bublat, vypneme. Pak přidáme lžíci octa, zamícháme a hned podáváme. Krok 2: Současně můžeme zvlášť uvařit jeden velký brambor na kostičky a vložit do polévky. Také můžeme k polévce přikousnout čerstvý chléb.
Zveřejněno 4. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka s koprem a žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxNG
Moje poznámka
Polévka s koprem a žampióny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxNG
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 11 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 11 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Tématické fráze:
polevka z zampionu brambor a koprem,
bramboračka s žampióny a koprem
Suroviny:
mléko,
smetana 12%,
voda,
žampióny,
kopr,
cibule,
olej,
pepř,
sůl,
ocet
Komentáře (1)