Hovězí polévka s rajčaty
Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Energie | 2 430 kJ / 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,95 g |
Tuky | 40,70 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2019 20:54
Já dávám do každé polévky vyvařit rajče, máme to rádi a dávám i tu papriku jako Simča, poradila mě to kamarádka v práci, měla manžela ze Slovenska, ten ale dělal bájo polívky.
13. 6. 2019 12:27
Eja57:
13. 6. 2019 12:25
JanaDorazinova: Rajčata se restovala na jarní cibulce, slupkou dolů, takže z nich hned neodtekla šťáva a s cibulkou se zlatými okraji se chutě propojily, dále se už vůbec rajčata nevařila, zůstala v tom stavvu, jako opustila pánev. Od dětství miluji rajská, měla jsem ráda i rajskou polévku ve školní jídelně. Ovšem tam nám chutnalo všechno, neboť tam byly neuvěřitelně dobré kuchařky.
13. 6. 2019 12:08
janky3: Máš samozřejmě pravdu, my taky radši zeleninku na skus plnou chutí....ale tohle je nějaká naše domácí úchylka ...asi jsme slepice
13. 6. 2019 12:03
Eja57: Když se vaří 2 hodiny, společně s masem, opravdu se není oč se prát .A raději si pochutnám na čerstvé na zkus udělané zelenině, než kouscích bez chuti. Ale každý má jiné chutě. Navíc ne každý má sousedku se slepicemi stále při chuti. Takže i ta úplně ze všeho vydaná rozvařená zelenina, která tam byla zejména proto, aby ze sebe vydala chuť, jim na rozdíl ode mne opravdu chutná.
13. 6. 2019 10:08
janky3: jsi mne rozesmála - my s dcerou odjakživa jsme stály u cedníku a málem se popraly o tu zcezenou zeleninu...
13. 6. 2019 00:21
Eja57: Vyvařenou zeleninu dávám,sousedce pro slepice, protože veškerou chuť nechala v polévce, navíc je příliš měkká. Do polévky dávám obyčejně orestovanou zeleninu, pro návštěvu na másle, ale musí být na zkus. Rajčata jsem dělala zvlášť a také na zkus. Pak už jsem je nevařila.
12. 6. 2019 23:57
Lenunka: Samozřejmě je to na másle lepší, ale kvůli játrům a cukrovce musím používat spíše olivový olej. I když kousek máslíčka, kam patří, také přidám.
12. 6. 2019 23:36
Simona Skolakova: Měla jsem hovězí polévku a dvě rajčata, která by změkla. Tak mě napadlo, že je osmahnu na cibulce, ale pouze na zkus, a pak je šoupnu do polévky. S křupavými polévkovými perlami to byla bašta.
Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.
JanaDorazinova:
Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.
JanaDorazinova:
12. 6. 2019 22:36
Já dávám do vývaru rajče i paprikový lusk,ale pak vše scedím,jednou jsem byla s kamarádkou Slovenkou u ní ,v rodném městě a tam to tak dělali,byla to výborná polévka,měla úplně jinou chuť,tak od té doby to taky dělám,ale takto nééé,vše scedím a vývar zavařím buď nudlemi a nebo jak kdo chce,nočky atd.Takhle jsem to ještě nezkoušela
12. 6. 2019 16:36
Lenunka: jojo, to jsem brala nějak automaticky, že máslo...
Ta rajčata...trochu to posouvají k minestrone - zelenina, rajčata, "těstovinová" vložka...a tu já můžu v jakékoli verzi ( že jich je bambilion) a proto by mi toto chutnalo určitě
Ale v tomhle vedru je představa hrnce s vývarem na plotně
Ta rajčata...trochu to posouvají k minestrone - zelenina, rajčata, "těstovinová" vložka...a tu já můžu v jakékoli verzi ( že jich je bambilion) a proto by mi toto chutnalo určitě
Ale v tomhle vedru je představa hrnce s vývarem na plotně
12. 6. 2019 16:15
já bych jen nerestovala zeleninu na oleji, ale vždycky na másle, olej do polívky nevím nevím....
s těmi rajčaty jsem to ještě nezkoušela, tak nemohu posoudit
s těmi rajčaty jsem to ještě nezkoušela, tak nemohu posoudit
12. 6. 2019 15:57
Ono tedy jaksi není moc srozumitelné co kam....jestli chápu dobře, tak klasicky vývar, na pánvičce orestovat NEPOUŽITOU zeleninu, včetně těch rajčátek, přidat obsah pánve do vývaru, trochu masa, jako vložku ty perly....
Mi by to tedy určitě chutnalo
Mi by to tedy určitě chutnalo
12. 6. 2019 15:49
casino: možná to taky zkusím
12. 6. 2019 13:11
JanaDorazinova:
Jj, rajčata já tůůůze rád...
...když ale paní casinová podruhé, či potřetí je přidala do hovězího vývaru, tak jsem parafrázoval hlášku z filmu Slavnosti sněženek: Byla by to fantastická polífka, jen kdyby těch rajčat tu nebylo...
Jj, rajčata já tůůůze rád...
...když ale paní casinová podruhé, či potřetí je přidala do hovězího vývaru, tak jsem parafrázoval hlášku z filmu Slavnosti sněženek: Byla by to fantastická polífka, jen kdyby těch rajčat tu nebylo...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: rajčatová polévka hovězí polévka hovězí polévka s rajčaty polévka s rajcaty hovězí polévka s vývar s rajčetem příprava hovězí polévky hovězí vývar s rajčetem hovězí polévka s rajcaty
Suroviny: žebro hovězí, cibule, mrkev, kedlubna, celer, petrželka kořenová, pórek, rajče, cibulka jarní, olej olivový, pepř, koření nové koření, petrželka, tuk perla
Hovězí polévka s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/61DQ
16 názorů