Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 855 kJ / 3 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,15 g |
Tuky | 294,17 g |
Vláknina | 10,78 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 2,65 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 51,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.
Krok 2: Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.
Krok 3: Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Krok 4: Moje obměny:
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Moje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 3 minutami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 10 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzovníky
Jan Nemec před 9 minutami
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 2 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 2 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 3 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 3 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 4 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 4 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 4 hodinami
Katův šleh po mém
Jandulice před 5 hodinami
Tématické fráze:
zbojnicky pečený bůček,
zbojnicky veprovy bucek,
plecko bůček,
zbojnický bok recept,
zbojnicky plátek s rýží,
recepty z bůčku a plecka,
bucek na halali,
zbojnický pečený bůček recepty,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty na bůček a plecko
Suroviny:
bůček vepřový,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
lusk paprikový,
sýr uzený,
mouka hladká,
tuk,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.