Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 855 kJ / 3 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,15 g |
| Tuky | 294,17 g |
| Vláknina | 10,78 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 2,65 g |
| Sůl | 6,34 g |
| Sacharidy | 51,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.
Krok 2: Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.
Krok 3: Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Krok 4: Moje obměny:
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".
Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Moje poznámka
Zbojnický bůček (nebo plec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRpo
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 9 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 9 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 4 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 6 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 6 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 6 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 8 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 8 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 10 hodinami
Tématické fráze:
zbojnicky pečený bůček,
zbojnicky veprovy bucek,
plecko bůček,
zbojnický bok recept,
zbojnicky plátek s rýží,
recepty z bůčku a plecka,
bucek na halali,
zbojnický pečený bůček recepty,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty zbojnický pečený bůček,
recepty na bůček a plecko
Suroviny:
bůček bez kosti,
slanina anglická,
cibule,
žampióny,
lusk paprikový,
sýr uzený,
mouka hladká,
tuk,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.