Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 045 kJ / 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,63 g |
Tuky | 9,29 g |
Vláknina | 35,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,83 g |
Sůl | 8,70 g |
Sacharidy | 168,25 g |
Postup přípravy
Spaříme a oloupeme rajčata, vyškrabeme z nich zrníčka se šťávou (tu můžeme propasírovat přes cedník k dužině). Rajčata nakrájíme na kousky a i se šťávou přidáme do omáčky. Krok 3: Necháme jen velmi krátce projít varem. Podle potřeby dochutíme solí nebo vegetou. Co nejdříve naplníme do sklenic (já dávám do třetinek), zavíčkujeme a sterilujeme při 80ºC 15 min.
Dříve jsem ještě dochucovalahned během varu: 1 kostka slepičího vývaru a 1 kostka šťáva k vepřovému masu, dnes už se to nedává.
Zveřejněno 9. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje "italská" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1yx
Moje poznámka
Moje "italská" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1yx
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na italskou passatu
Suroviny:
cibule,
olej,
paprika,
cuketa,
celer,
mrkev,
sůl,
cukr,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
šťáva rajčatová,
omáčka sojová,
vegeta,
paprika sušená pálivá,
česnek sušený,
koření italské,
moučka škrobová,
rajče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.