Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 045 kJ / 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,63 g |
| Tuky | 9,29 g |
| Vláknina | 35,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,83 g |
| Sůl | 8,70 g |
| Sacharidy | 168,25 g |
Postup přípravy
Spaříme a oloupeme rajčata, vyškrabeme z nich zrníčka se šťávou (tu můžeme propasírovat přes cedník k dužině). Rajčata nakrájíme na kousky a i se šťávou přidáme do omáčky. Krok 3: Necháme jen velmi krátce projít varem. Podle potřeby dochutíme solí nebo vegetou. Co nejdříve naplníme do sklenic (já dávám do třetinek), zavíčkujeme a sterilujeme při 80ºC 15 min.
Dříve jsem ještě dochucovalahned během varu: 1 kostka slepičího vývaru a 1 kostka šťáva k vepřovému masu, dnes už se to nedává.
Zveřejněno 9. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje "italská" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1yx
Moje poznámka
Moje "italská" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1yx
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 14 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 2 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 3 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 6 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 7 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 8 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 9 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 9 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 9 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 10 hodinami
Tématické fráze:
recept na italskou passatu
Suroviny:
cibule,
olej,
paprika,
cuketa,
celer,
mrkev,
sůl,
cukr,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
šťáva rajčatová,
omáčka sojová,
vegeta,
paprika sušená pálivá,
česnek sušený,
koření italské,
moučka škrobová,
rajče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.