Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový kompot

Sladký broskvový kompot se skořicí a hřebíčkem provoní celou kuchyň a uchová chuť léta na zimní dny. Příprava je jednoduchá - jen ovoce, trocha koření, cukr a horká voda. Kompot je skvělý nejen do dezertů.

Hodnocení receptu je 3,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariaj mariaj

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2-3 sklenice o velikosti 700 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Kostky dáme do sklenice, přidáme lžíci krystalového cukru, 1-2 celé skořice a pár hřebíčků. Z uvedeného množství broskví máme zhruba 2-3 sklenice o objemu 700 ml. Krok 3: Broskve zalijeme horkou vodou, zavíčkujeme a sterilujeme ve vodní lázni při 85-90 °C zhruba 20 minut.

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRMB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRMB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Tak jsem taky zkusila se špetkou soli a ted už je čekám, jaký bude výsledek.

Já jsem to jednou tak zkusila a bylo to výtečné! Broskve pustily vlastní cukry a chutnalo mi to mnohem více,než s cukrem,ale letos jsem nezavařovala jelikož byly drahé a bylo jich málo.

Krásné broskvičky, plně souhlasím s krásným pohledem v lednu. Já také letos zavařovala broskvičky, asi je vyfotím. Ale při tom zavařování jsem se dozvěděla, že naše babičky znaly trik jak zavařovat bez cukru. Na dno sklenice daly špetku soli, pak to ovoce a zalily převařenou vodou. Tak jsem učinila pokus, jednu sklenici jsem udělala tímto způsobem, na víčko nalepila POKUS a teď budu čekat co se stane. A máte vy některá s tímto způsobem zkušenost? Jinak broskvičkám bodík. Je to krása.:yes::-)

Krásný pohled na broskve v lednu;-) Já dělám stejně, jen nedávám skořici, ale zní to zajímavě:-O:yes:

Tématické fráze:
broskvový kompot, broskvový kompot recept, zavařování broskví recept, zavařování broskví, zavařujeme broskve kompot, zavařujeme broskve, recept na broskvovy kompot, broskvový kompot v troubě, broskve recepty zavařování, recept na zavařování broskví, broskvový kompot bez cukru, broskvový kompot zavařování, broskový kompot, zavařování broskví bez cukru, zavařování kompot broskvový, dia broskvovy kompot, recept broskvový kompot, recepty zavařování broskví, broskve zavařování, jak se dělá broskvový kompot

Suroviny:
broskve, cukr krystal, skořice celá, koření hřebíček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu