Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 599 kJ / 2 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 250,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bělice očistíme, vykucháme, hlavy a ocasy odkrojíme. Pak bělice opláchneme, osolíme a složíme je do látkového ubrousku nebo do mulu. Do kastrólu nalijeme vodu, přidáme cibuli, bobkový list, nové koření a pepř, ocet a sůl a marinádu 1/4 hodiny povaříme.
Krok 2: Potom bělice s ubrouskem ponoříme do této mírně se vařící marinády a vaříme je opatrně asi 6 minut. Pak bělice s ubrouskem vyjmeme, opatrně je přendáme na talíř a necháme vychladnout.
Krok 3: Do podlouhlé (obdélníkové) nádoby ze skla nebo umělé hmoty nalijeme trochu oleje, na něj narovnáme těsně vedle sebe a na sebe uvařené bělice, přidáme 1 až 2 hřebíčky, olejem vše dolijeme, víčkem zakryjeme a dáme asi na dva dny do chladničky. Chutnají výborně, asi jako sardinky.
Krok 4: Stejným způsobem můžeme upravovat línky i okouny. Podáváme s pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 5. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bělice marinované v oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DgDA
Moje poznámka
Bělice marinované v oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DgDA
Nejnovější recepty
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 18 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 18 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Placka z cukety s příchutí máty
Přidáno 29. 8. 2025 10:08:42
Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle
Přidáno 29. 8. 2025 08:48:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 1 hodinou
České buchty
Martas6 před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 1 hodinou
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 2 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 2 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 2 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Javor před 3 hodinami
Plátky z krkovičky na česneku
Sahula před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Stanas před 3 hodinami
Tématické fráze:
bělice obecná,
ryby bělice,
recepty z belic,
ryby bělice salát,
bělice obecná recepty
Suroviny:
voda,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
ocet,
sůl,
koření hřebíček,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.