Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové vrkoče

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 437 kJ /
4 407 kcal
Bílkoviny149,17 g
Tuky147,69 g
Vláknina18,54 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 476 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy610,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto zaděláme a necháme vykynout v pekárně. Pak ho "vykutálíme" do mísy a necháme zakryté igelitem ještě nejméně 1 hodinu kynout. Je to trošku těžší těsto, které chce nechat opravdu pořádně vykynout, takže se nebojte dát mu čas, ono se vám to ve finále oplatí. Krok 2: Těsto rozdělíme na 10 stejných dílů, vytvoříme bochánky a necháme opět pod igelitem další půl hodinku odpočívat. Každý bochánek zvlášť vyválíme do tvaru oválu, jednu polovinu podélně potřeme tvarohovou náplní, volnou část přetáhneme přes náplň a okraje přitlačíme prsty. Podélně třikrát prořízneme ostrým nožem, uchopíme protilehlé konce a asi dvakrát protočíme, spojíme do věnečku. Krok 3: Uložíme na plech s pečícím papírem a necháme pod igelitem hezky nakynout, asi zase tak 30-45 minut, poté potřeme směsí žloutku a mléka a pečeme 20-25 minut na 170 stupňů. Krok 4: Tvarohová náplň: Vše jen v míse důkladně promícháme.

Zveřejněno 26. 9. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vrkoče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y3Y6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové vrkoče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y3Y6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Na to motání by bylo dobré video.;-)

Glabsi: Až je budu dělat, postup nafotím, a nebude to dlouho trvat.:-)

To motani nejak nechapu ;-( fotopostup by by super

pavelk: Z toho si nic nedělejte, že škrábe jako kocour. Kolega si chodil nechat číst nákupní lístky do lékárny / jeho žena byla lékařka/!

zdenka.s: Zdeni, tak Pavel mouku opravil na maizenu ;-)

zdenka.s: Ptáš se na kukuřičnou mouku? Je to kukuřičný škrob pod názvem Maizena a koupíš ji v každém obchodě. Musím opravit recept. manželka škrábe jako kocour.:-D

yanull, pavelk :děkuji :-K a ještě se zeptám, kde se koupí ?V některém řetězci nebo ve Zdravé výživě ?Já vůbec netuším .

pavelk: Děkuji za odpověď:-K

zdenka.s: Přikláním se k Yanull, že je těsto žlutější, ale především je těsto vláčné jak při zpracování, tak i po upečení.

mtvrdikova: Bochánek těsta se rozválí do tvaru oválu, na delší stranu se do poloviny dá náplň, prázdnou polovinou se překryje, kraje se přitlačí, aby náplň moc nevytekla, chytí se za konce a přetočí se proti sobě několikrát a takto vytvořený tvar se ještě stočí do věnce.

zdenka.s: Nevím, co odpoví autor receptu, ale jelikož je kukuřičná mouka žlutá, tak je tam přidána třeba kvůli barvě těsta ;-).

Jaký význam mají ty tři lžíce kukuřičné mouky? A musí být?
Motání je mi jasné, sama se tomu divím ;-) Jinak vrkoče jsou dokonalé :yes: polykám . . . .

Jsou krásné, brzy vyzkouším, škoda že tam není fotopostup:-*není mi to moc jasné, to motání:-*

Tématické fráze:
recept na vrkoce z tvarohem

Suroviny:
mléko, smetana ke šlehání, med tekutý, droždí čerstvé, vejce, žloutek, máslo, mouka hladká, škrob kukuřičný, sůl, cukr krystal, tvaroh měkký, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, pudink vanilkový, žloutek, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu