Omeleta s houbami

Houby Doba přípravy: 15 - 20 minut 8 názorů

Houby Doba přípravy: 15 - 20 minut 8 názorů

Suroviny 1 porce

Rozpočet na jednu porci:
2- 3 vejce
1 lžíce hladké mouky bez kopečku
kousek šunky (lze vynechat)
1 - 2 hrsti čerstvých hub (žampiony, hlíva, václavky, pevnější lesní houby)
lžíce drobounce pokrájené nebo strouhané cibulky
sůl
koření do hub podle chuti
máslo na pánev
lžíce mléka do mixéru

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme náplň a to tak, že houby nejprve na pánvi podusíme, stačí jen na vodě, můžeme je podle chuti i malinko okořenit (sůl, pepř, kmín, česnek, nebo i jinak). Dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se houby nepřipálily. Měkké houby rozmixujeme s mlékem na kaši.

  2. Pak ušleháme vejce s moukou a také špetkou soli na omeletovou hmotu, kterou nalijeme na pánev s rozpáleným máslem. Ihned, jak se těsto srazí, potřeme omeletu na pánvi houbovou míchanicí. Po jedné minutě omeletu obrátíme a dosmažíme za další minutu. (Velcí mlsouni si do omeletového těsta mohou přidat např. drobně posekanou šunku.)

  3. Překlopíme na talíř, přehneme tak, aby houbová strana byla uvnitř a hned podáváme buď s bramborem a salátem, nebo jen s oblohou z rajčat.

Poznámka od kuchařky

Recept je snadný a hlavně se dá udělat z nejrůznějších hub, i z těch kupovaných. Tak přeji dobrou chuť všem, kdo mají houby rádi.

Komentáře k receptu Omeleta s houbami

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Handika: Děkuji za krásné foto! <3 Je barevně úžasně sladěné a zdobení talíře oravdu nápadité a vtipné! :yes::-D Moc se mi ta fotka líbí! Ještě jednou děkuji a moc zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eja57: Šikovná si dosť, niekedy aj ten najlepší kuchár vytvorí zmätok, nabudúce to vyjde. Nekritizuj sa. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Evi, nic nesváděj na ruce, ty máš myslím šikovné dost, ale bude to spíš netrpělivostí, asi jsi to chtěla mít rychle hotové. ;-):-D:-K Zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Vždyť jsem říkala, že to není receptem ale rukama...mýma...Krásná fotka:yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    tejaja (moderátorka): Děkuji za vyzkoušení receptu a mám velkou radost, že ti to vyšlo! A jak píšeš, i chutnalo. ;-):-D:yes: Zkusím ti za to poděkovat umírněným způsobem, aby ses na mne nezlobila ;-):-K. Ale stejně jsi skvělá kuchařka! :-D :yes::-K Moc ti děkuji za vyzkoušení i za pěkné fotografie! <3:yes: Díky a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krásne vyzerajúce a chuťovo vynikajúce :yes: Použila som podpňovky (václavky), podusila som ich cca 10 min a vydusila úplne vodu. Rozmixovala som ich s 1 lyžicou mlieka podľa receptu. Pridala som soľ, čierne korenie, cesnaka kmín.
    Pri robení omelety som postupovala presne podľa receptu, keď vajcia stuhli (na povrchu boli ešte jemnúčko mäkké), rozotrela som hubovú masu a presne stopla 1 min. Po minúte som omeletu otočila a zase stopla presne minútu. Dala som dolu z ohňa a pomocou taniera vyklopila z panvice. Išlo to bez akýchkoľvek problémov. Potom som omeletu prehla a presunula na servírovací tanier. Nebol s tým nijaký problém.
    Neviem, kde urobila Eja chybu, možno nechala v hubách veľa vody...netuším.:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Děkuji za komentář, a moc mne mrzí, že ti ten recept nevyšel. Přemýšlím, kde se vloudila chyba. Měla jsi ty houby dost vydušené, nebo dala moc mléka? Nebo jsi měla moc propečenou omeletu (málo řídkou vaječinu?), se kterou by se to mělo spojit? Já fakt nevím, co poradit, ale věř mi, že je mi to moc líto. Zkusím zítra nebo pozítří, ze žampionů, jiné houby doma nemám. Pak napíšu.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Doufám, že někdo - Tejaja?:-K - recept vyzkouší a přesvědčí mne, že chyba nastala u mne....asi ano....

    Tušila jsem, že bude možná problém, takže jen dvě malá vajíčka a ostatní v poměru dle receptu...menší pánvička, v momentě, kdy se přestala omeleta držet pánvičky, nějak rozetřena houbová "kaše", po doporučené minutě otočeno, no a bohužel....po minutě vůbec, ani po další chvíli, strana houbami dolů se zcela odmítla pustit pánvičky a držet se jednolitě vrchní vrstvy omelety, i s pomocí různých podběrátek. Kvalitní pánev, másla tak akorát...
    Sice jsem zkusila houbovou kaši natřít na omeletu a přeložit, ale na rozdíl od omelety plněné dušenými houbami ( a to mám moc ráda) to po malé ochutnávce skončilo ...v koši...;-(

    Odpovědět

Tématické fráze: amolety recept omelety recept omeleta recept jak na omeleta recept houby recepty recept na omelety recept omeleta s houbami omeleta recepty amoleta, recept omelety, recept recepty amolety omeleta s houbama omeleta s houbami