Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 176 kJ / 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,10 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 186 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 6,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na masovém mlýnku pomeleme salám (nebo zmražený nastrouháme na jemné slzičce)
Krok 2: Smísíme (ušleháme) se sýrem, "máslem" a naředíme majonézou.
Zveřejněno 4. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka "Uheráček"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9jz
Moje poznámka
Pomazánka "Uheráček"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9jz
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 19 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 23 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 minutami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 21 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 25 minutami
Míša řezy
Alena Kovarova před 30 minutami
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Kucharinqqqq před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 2 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 2 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z poličanu,
pomazanka z kremesniku,
recept na pomazanku z herkules,
pomazánka z uheráku,
pomazánka s poličanu,
uherska pomazanka original,
salám křemešník recepty,
originál turistická pomazánka,
norma na turistickou pomazánku,
pomazánka z uheraku s redktvickama,
pikantní pomazánka z poličanu,
pomazánka z křemešník,
pena z herkulese ze salámu
Suroviny:
salám,
sýr tavený,
mascarpone,
majonéza
Komentáře (18)
Taky je ten "uherák" v názvu v uvozovkách... Ale toho pravého by mi bylo do pomazánky/pěny skoro líto...
A doporučila bych nechat v ledničce aspoň pŕes noc,chutě se propojí a je to mňam
mika59:
...vzpomenete si ještě, zda jste dodržela poměr surovin, či zda a o kolik víc jste dala salámu?
Se slzou v oku vzpomínám na uherskou pěnu v mléčňáku na třídě Míru v Pardubicích...Přesto, že ji dělám podle staré normy, mi ta pardubická chutnala víc