Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 176 kJ / 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,10 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 186 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 6,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na masovém mlýnku pomeleme salám (nebo zmražený nastrouháme na jemné slzičce)
Krok 2: Smísíme (ušleháme) se sýrem, "máslem" a naředíme majonézou.
Zveřejněno 4. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka "Uheráček"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9jz
Moje poznámka
Pomazánka "Uheráček"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9jz
Nejnovější recepty
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 47 minutami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 15 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 17 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 23 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Polévka s ratatouille
Přidáno 25. 8. 2025 20:00:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 11 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 12 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 12 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 13 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 14 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 14 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 15 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 16 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 16 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z poličanu,
pomazanka z kremesniku,
recept na pomazanku z herkules,
pomazánka z uheráku,
pomazánka s poličanu,
uherska pomazanka original,
salám křemešník recepty,
originál turistická pomazánka,
norma na turistickou pomazánku,
pomazánka z uheraku s redktvickama,
pikantní pomazánka z poličanu,
pomazánka z křemešník,
pena z herkulese ze salámu
Suroviny:
salám,
sýr tavený,
mascarpone,
majonéza
Komentáře (19)
Taky je ten "uherák" v názvu v uvozovkách... Ale toho pravého by mi bylo do pomazánky/pěny skoro líto...
A doporučila bych nechat v ledničce aspoň pŕes noc,chutě se propojí a je to mňam
mika59:
...vzpomenete si ještě, zda jste dodržela poměr surovin, či zda a o kolik víc jste dala salámu?
Se slzou v oku vzpomínám na uherskou pěnu v mléčňáku na třídě Míru v Pardubicích...Přesto, že ji dělám podle staré normy, mi ta pardubická chutnala víc