Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 179 kJ / 521 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,49 g | 
| Tuky | 57,40 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 179 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 0,56 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do pekáče dáme na dno v několika kusech máslo, na něj kapří řízky (osolené, okořeněné kořením na ryby, a hojně počesnekované rozdrceným česnekem).  Upečeme v troubě dočervena.
	Krok 2: Mezitím nastrouháme křen podle chuti, vmícháme ho do smetany a kapra tím zalijeme. Pekáček s kaprem vrátíme do trouby a pečeme do zčervenání smetany.
	Krok 3: Kapra jsem dělala podle tohoto původního receptu režíséra Zdeňka Trošky, jen se dvěma malými změnami. Jednak jsem neměla kapří podkůvky, ale to na chuti  jídlu neubralo a za druhé jsem použila smetanu na vaření (jinou jsem doma neměla), ale podle mne to také nevadilo. 
Pekla jsem na 175 stupňů Celsia 2 x 20 minut.
Kapr v této úpravě by se hodil i k vánočnímu bramborovému salátu. Je to opravdu moc dobré (a tím česnekem a křenem opravdu nešetřete!).
Pekla jsem na 175 stupňů Celsia 2 x 20 minut.
Kapr v této úpravě by se hodil i k vánočnímu bramborovému salátu. Je to opravdu moc dobré (a tím česnekem a křenem opravdu nešetřete!).
Zveřejněno 13. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Valihrachovo kapr podle režiséra Trošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4LZ
Moje poznámka
					
				
Valihrachovo kapr podle režiséra Trošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4LZ
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 5 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kapr podle zdeňka trošky, 
						
						
							kapří řízky z trouby, 
						
						
							recept od trosky na kapra s křenem
						
					
						Suroviny:
						
							kapr, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření na ryby, 
						
						
							česnek, 
						
						
							křen, 
						
						
							smetana ke šlehání
						
					
	
			
Komentáře (6)