Dip z ricotty na řecký způsob - zdravé silvestrovské jednohubky

Farma Bezdínek Kuchařka: Farma Bezdínek

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

3 salátové okurky
100 g ricotty
sůl dle chuti
stroužek česneku
šťáva z 1 citrónu
čerstvý kopr
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jednu okurku oloupejte, nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte vypotit vodu cca 1 hodinu.

  2. Zbylou vodu vymačkejte a okurku dejte do mísy.

  3. K okurce přidejte nastrouhaný česnek, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, ricottu, osolte a opepřete.

  4. Zbylé dvě okurky nakrájejte na silnější kolečka a opatrně je vydlabejte, aby vznikly malé mističky.

  5. Okurkové mističky naplňte dipem a před podáváním je zakápněte olivovým olejem.

Poznámka

Období mezi Vánoci a Novým rokem je časem hojnosti, a to obvykle v takové míře, že se už na Silvestra nemůžeme na řízky, majonézu a plněné cukroví ani podívat. Nebojte se, naštěstí se dá uzobávat zdravě, a přitom se rozloučit s koncem roku tak chutně, jak se sluší a patří. Vyzkoušejte dip na řecký způsob, jehož podávání se obejde dokonce i bez pečiva

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dip z ricotty na řecký způsob - zdravé silvestrovské jednohubky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo