Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

Farma Bezdínek Kuchařka: Farma Bezdínek

Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

1 kg čerstvých zralých rajčat
400 g cukru krystal
šťáva z 1 limetky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nařízněte slupku rajčat do kříže, pak rajčata ponořte do vroucí vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.

  2. Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience a na mírném plamenu směs vařte asi hodinu. Občas promíchejte a na konci kápněte trochu džemu na studený talířek a vyzkoušejte jeho konzistenci. Džem by měl být lepkavý a hustý, ale měly by v něm být stále patrné kousky.

  3. Jakmile bude mít správnou hustotu, nalijte horký rajčatový džem do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.

Poznámka

http://www.farmabezdinek.cz

Každé Vánoce chceme svým drahým dát to nejlepší. Zkuste jim proto letos věnovat to nejvzácnější, co máte – svůj čas. Překvapte je jedlými dárky, které sami připravíte. Trocha námahy za radost v jejich očích určitě stojí!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

  • Farma Bezdínek Farma Bezdínek(autorka receptu)

    hosta: Dobrý den, ano budeme se samozřejmě držet dle pokynů. Jen pro pochopení. Recepty z rajčátek si na Bezdínku sami zkoušíme, ochutnáváme, vylepšujeme, potom fotíme...proto to "označení" Bezdínkovské...že je v tom kus nás samotných. :-8 Nebyl v tom apriori jiný reklamní zájem. Samozřejmě vše respektujeme, omlouvám se, pokud jsme tímto způsobili nějaké nepříjemnosti. Za Farmu Bezdínek, Monika Zábojníková

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Farma Bezdínek: Toprecepty nejsou určeny k přímé reklamě - i když jistě dobrých a kvalitních produktů. Proto byly názvy receptů v tomto smyslu upraveny. Pokud budete vkládat další, držte se, prosím, tohoto vzoru.

    Odpovědět

  • Farma Bezdínek Farma Bezdínek(autorka receptu)

    casino: Omlouvám se, asi nerozumím. Můžete mi prosím blíže popsat problém s receptem?

    Odpovědět

  • casino casino

    Farma Bezdínek:
    No, přistupuji na vaši hru a na reklamu za hubičku (když vám to tady trpí ;-) leč řeč byla o receptech, že :-)

    Odpovědět

  • Farma Bezdínek Farma Bezdínek(autorka receptu)

    casino: Dobrý den, casino. V případě rajčat z Farmy Bezdínek není "nadčasovost" to správné slovo. :-8 Naše pěstební technologie nám umožňuje dodávat na trh po celý rok (Vánoce nevyjímaje) stejně skvěle chutnající rajčata, bez pesticidů. Tímto způsobem se snažíme "konkurovat" ne-čerstvým a ne-zdravým dovozových rajčat bez-chuti.

    Odpovědět

  • Farma Bezdínek Farma Bezdínek(autorka receptu)

    yanull: Dobrý den, yanull. Čerstvá a zralá rajčata v prosinci nejsou problém. Rajčata z Farmy Bezdínek chutnají stejně skvěle v létě i o Vánocích. :-8 Naše pěstební technologie nám to umožňuje. Po celý rok a bez pesticidů se snažíme, aby český zákazník našel v obchodech česká rajčata a měl alternativu k těm "ne-čerstvým", ne-zdravým", "bez-chuti" z dovozu.

    Odpovědět

  • casino casino

    yanull:
    A proč?
    Recepty jsou přece nadčasové, že :-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Vaše recepty jsou pěkné :yes:, jen ta čerstvá a zralá rajčata v prosinci budou asi trochu problém ;-) Úvody k receptům jsem s dovolením přesunula do poznámek. :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: marmelada k syrum

Zapomněl/a jsem heslo