

Jablkovo-fenyklový salát
Suroviny 2 porce
- hrst rukoly nebo jiného salátu
- 1 fenykl
- 2 jablka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- ½ -1 lžička cukru (dle chuti)
- bílé koření
- sůl
Postup přípravy receptu
Rukolu rozložíme na taniere.
Obložíme plátkami jabĺk a na rezance nakrájaným fenyklom.
Olej, ocot, cukor, korenie a soľ rozšľaháme a polejeme šalát. Necháme trocha postáť a podávame.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkovo-fenyklový salát
-
Simona Skolakova:
Fenykl po syrovu je prima
Někomu ale může vadit ta fenyklovo-anýzová chuť...
...tak může zkusit pro začátek udělat něco po teplu; chuť se rozvolní - snáze si zvykne -
Simonka, milujem fenykel, vyskúšaj, má veľmi jemnú a príjemnú vôňu a je chutný.
-
Teri moc se mi líbí salát,ještě jsem nikdy fenykl nekoupila neb jsem nevěděla jak ho připravit,ale vidím,že ty ho dost používáš,tak taky zkusím