 
		
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 686 kJ / 642 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 10,09 g | 
| Tuky | 0,50 g | 
| Vláknina | 11,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 31 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 142,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechny potřebné ingredience máte určitě všichni doma, takže nebude problém si vyrobit vlastní droždí. Pokud nějaké zbyde, je možné ho zamrazit na horší časy. Jaký je tedy postup?
	Krok 2: Brambory uvařte do měkka. Oloupejte, prolisujte a přidejte tolik vody, aby z nich byla hustá kaše. Do ní přimíchejte cukr rozpuštěný v malém množství vody – při jeho rozpouštění by měl vzniknout jakýsi cukrový sirup.
	Krok 3: Vše dejte vykynout na teplé místo. Během kynutí přidejte 2 lžíce piva a dobře zamíchejte. Nechte kynout dalších 24 hodin a kvasnice jsou hotové.
Zveřejněno 22. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Moje poznámka
					 
				
Domácí droždí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGj1
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 25 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 3 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 3 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domaci drozdi, 
						
						
							jak vyrobit drozdi, 
						
						
							domaci drozdi z piva, 
						
						
							droždí z piva, 
						
						
							jak si vyrobit drozdi, 
						
						
							domácí droždí z brambor, 
						
						
							jak vyrobit doma droždí, 
						
						
							jak vyrobit domaci drozdi, 
						
						
							domácí výroba droždí, 
						
						
							domácí kvasnice z brambor, 
						
						
							domácí kvasnice, 
						
						
							jak vyrobit domácí kvasnice, 
						
						
							droždí z brambor, 
						
						
							jak si doma vyrobit droždí, 
						
						
							domácí výroba droždí z piva, 
						
						
							jak si vyrobit domácí droždí, 
						
						
							domácí vyrobit droždí, 
						
						
							recept na domácí droždí, 
						
						
							droždí domácí, 
						
						
							domácí drozdi recept
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							cukr, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							voda
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (14)
Včera jsem si ho udělala, tak čekám co to udělá a chci vyzkoušet a také jsem marně pátrala kolik vlastně ho mám dát :)
5 - 6 větších brambor uvařených ve slupce (t.j. tak na půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1 a půl dcl piva
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem a pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.
Aby se nám s moukou dobře pracovalo,tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.
No a kolik gramů tohoto droždí jste dal na 1000 gramů mouky
Zajímalo by mě, jestli autor recept jen zkopíroval, anebo už i vyzkoušel?