Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové dortíčky s broskví

Lahodné piškotové řezy slepované domácí zavařeninou a vanilkovým krémem z pudinku, tvarohu a rumu. Ozdobené broskvemi a čokoládovými dekoracemi působí slavnostně, ale jejich příprava je překvapivě jednoduchá.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

Forma na srnčí hřbet

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 809 kJ /
3 062 kcal
Bílkoviny108,20 g
Tuky55,35 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 808 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy497,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli. Krok 2: Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180–190 °C a pečeme přibližně 35 minut podle typu trouby. Krok 3: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání uvaříme hustý pudink, aby nevznikly hrudky. Necháme ho vychladnout, poté přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše vyšleháme dohladka. Krok 4: Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva k sobě. Jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a vrchní část opět ozdobíme krémem. Navrch položíme půlku broskve a dozdobíme čokoládovou dekorací. Krok 5: Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované, nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu, dáme do tvořítka s malou dírkou a na pečicí papír stříkáme tvary podle své fantazie.

TIP: Čokoládové ozdoby

Zveřejněno 5. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové dortíčky s broskví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P31A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové dortíčky s broskví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P31A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidali jsme si z červených želé bonbonů zobáčky a máme ""jarní kuřátkové zákusky:-)děláváme podobné z ""kupovaných piškotů!

Moc pěkné :yes::yes:

Eja57: Nic se neděje, to je v pořádku, vysvětlily jsme si to. :-K:-K

Sypu si popel na hlavu:-( zmátly mne ty kulaté okraje, mám formu na biskupský chlebíček hranatou...omlouvám se autorce

hospodyne: děkuji, to chápu, jen jsem myslela , že recept je napsaný docela srozumitelně. Tak mi ta připomínka přišla divná. Ale nic ve zlém. :-K

RubyRom: napsala jste to dobře, pí Eja si nevšimla, že plátky srnčího hřbetu jsou otočené oblou stranou k objektivu, proto se jí zdá, že vypadají jako vykrájená kolečka:-K Hezký zákusek:yes::yes:

Eja57: Jak prokrojit? To v receptu nepíšu. Jsem nějak zmatená, napsala jsem recept nejasně?

Eja57: Omlouvám, , ale nějak nerozumím. Upekla jsem piškot ve formě na srnčí hřbet a pak jsem nakrájela na plátky a slepila....nevykrajovala jsem vykrajovátkem.

:yes: určitě
Ale - vypadá to, že kulatým vykrajovátkem....ale hmota pečena dle postupu ve formě na srnčí hřbet...prokrojit a pak vykrájet?

MiskaM: Děkuji. Je to takový jednoduchý zákusek a velmi lahodný.

Krása :yes: hned bych si dala s chutí <3 :-K

Tématické fráze:
piškotové dortičky, top recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, voda, sůl, mléko, tvaroh, pudink vanilkový, rum, cukr vanilkový, extrakt vanilkový, cukr, kompot broskvový, čokoláda, tuk, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu