Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové dortíčky s broskví

Lahodné piškotové řezy slepované domácí zavařeninou a vanilkovým krémem z pudinku, tvarohu a rumu. Ozdobené broskvemi a čokoládovými dekoracemi působí slavnostně, ale jejich příprava je překvapivě jednoduchá.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

Forma na srnčí hřbet

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 809 kJ /
3 062 kcal
Bílkoviny108,20 g
Tuky55,35 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 808 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy497,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli. Krok 2: Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180–190 °C a pečeme přibližně 35 minut podle typu trouby. Krok 3: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání uvaříme hustý pudink, aby nevznikly hrudky. Necháme ho vychladnout, poté přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše vyšleháme dohladka. Krok 4: Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva k sobě. Jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a vrchní část opět ozdobíme krémem. Navrch položíme půlku broskve a dozdobíme čokoládovou dekorací. Krok 5: Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované, nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu, dáme do tvořítka s malou dírkou a na pečicí papír stříkáme tvary podle své fantazie.

TIP: Čokoládové ozdoby

Zveřejněno 5. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové dortíčky s broskví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P31A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové dortíčky s broskví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P31A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidali jsme si z červených želé bonbonů zobáčky a máme ""jarní kuřátkové zákusky:-)děláváme podobné z ""kupovaných piškotů!

Moc pěkné :yes::yes:

Eja57: Nic se neděje, to je v pořádku, vysvětlily jsme si to. :-K:-K

Sypu si popel na hlavu:-( zmátly mne ty kulaté okraje, mám formu na biskupský chlebíček hranatou...omlouvám se autorce

hospodyne: děkuji, to chápu, jen jsem myslela , že recept je napsaný docela srozumitelně. Tak mi ta připomínka přišla divná. Ale nic ve zlém. :-K

RubyRom: napsala jste to dobře, pí Eja si nevšimla, že plátky srnčího hřbetu jsou otočené oblou stranou k objektivu, proto se jí zdá, že vypadají jako vykrájená kolečka:-K Hezký zákusek:yes::yes:

Eja57: Jak prokrojit? To v receptu nepíšu. Jsem nějak zmatená, napsala jsem recept nejasně?

Eja57: Omlouvám, , ale nějak nerozumím. Upekla jsem piškot ve formě na srnčí hřbet a pak jsem nakrájela na plátky a slepila....nevykrajovala jsem vykrajovátkem.

:yes: určitě
Ale - vypadá to, že kulatým vykrajovátkem....ale hmota pečena dle postupu ve formě na srnčí hřbet...prokrojit a pak vykrájet?

MiskaM: Děkuji. Je to takový jednoduchý zákusek a velmi lahodný.

Krása :yes: hned bych si dala s chutí <3 :-K

Tématické fráze:
piškotové dortičky, top recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, voda, sůl, mléko, tvaroh, pudink vanilkový, rum, cukr vanilkový, extrakt vanilkový, cukr, kompot broskvový, čokoláda, tuk, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu