Zeleninová polévka (vývar)

ViktorNecas Kuchař: ViktorNecas

Doba přípravy: 60 min 6 porcí Polévky 3 názory

Suroviny

Vývar:
3 litry vody
1 kuřecí hřbet (na 3 díly)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku (rozkrojený)
1 žlutá cibule (rozkrojená)
sůl (podle chuti)
Zelenina:
1 čerstvá zeleninová směs na polévku (mrkev, celer, pórek)
50 g másla
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do vody přidáme kuřecí hřbet (na 3 díly), bobkový list, nové koření, česnek, cibuli, sůl.

  2. Přivedeme k varu a vaříme, dokud maso nezměkne.

  3. Až bude maso měkké, vývar scedíme, hřbet obereme a maso dáme zpět do vývaru.

  4. Polévkou směs očistíme a nakrájíme na drobné kostky.

  5. Očištěnou a nakrájenou zeleninu v hrnci krátce orestujeme na másle.

  6. Orestovanou zeleninu přidáme do vývaru, dochutíme (sůl, popř. dle chuti).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninová polévka (vývar)

  • Eja57 Eja57

    yanull: ze tří litrů vody a uvedených surovin neuvaříš nic....vývarů ( a dobrých) je tady vagon....

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Eja57: Autor měl nejprve v názvu Zeleninová polévka (vývar). Nejsem si jista, zda do zeleninové polévky, potažmo vývaru, se dává kuřecí hřbet, tak jsem název trochu upravila, ale zase je to málo, tak co s tím? Přidat hřbety nebo je tam vůbec nedat? Někdo dává zase do zeleninové polévky masox... Já popř. původní název vrátím zpět. A nebo to udělám hned.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Na TŘI litry vody JEDEN kuřecí hřbet:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninová polévka s kuřecího vývaru

Zapomněl/a jsem heslo