

Zeleninová polévka (vývar)
Suroviny 6 porcí
- Vývar:
- 3 litry vody
- 1 kuřecí hřbet (na 3 díly)
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 stroužek česneku (rozkrojený)
- 1 žlutá cibule (rozkrojená)
- sůl (podle chuti)
- Zelenina:
- 1 čerstvá zeleninová směs na polévku (mrkev, celer, pórek)
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
Do vody přidáme kuřecí hřbet (na 3 díly), bobkový list, nové koření, česnek, cibuli, sůl.
Přivedeme k varu a vaříme, dokud maso nezměkne.
Až bude maso měkké, vývar scedíme, hřbet obereme a maso dáme zpět do vývaru.
Polévkou směs očistíme a nakrájíme na drobné kostky.
Očištěnou a nakrájenou zeleninu v hrnci krátce orestujeme na másle.
Orestovanou zeleninu přidáme do vývaru, dochutíme (sůl, popř. dle chuti).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninová polévka (vývar)
-
yanull: ze tří litrů vody a uvedených surovin neuvaříš nic....vývarů ( a dobrých) je tady vagon....
-
Eja57: Autor měl nejprve v názvu Zeleninová polévka (vývar). Nejsem si jista, zda do zeleninové polévky, potažmo vývaru, se dává kuřecí hřbet, tak jsem název trochu upravila, ale zase je to málo, tak co s tím? Přidat hřbety nebo je tam vůbec nedat? Někdo dává zase do zeleninové polévky masox... Já popř. původní název vrátím zpět. A nebo to udělám hned.
-
Na TŘI litry vody JEDEN kuřecí hřbet