Křidélka pečená s novými bramborami

Suroviny

10 - 12 křidélek
500 - 600 g nových brambor
2 větší cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
150 ml smetany ke šlehání
tymián
libeček
kousek másla
sůl
pepř
1/2 lžičky Tandori masala nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme, usekáme špičky. Ty dáme ihned vařit na rychlý vývar. Brambory umyjeme kartáčkem nebo oškrábeme.
    Křidélka a brambory osolíme a opepříme.

  2. Smícháme smetanu, protlak a bylinky. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku. Přidáme brambory a křidélka.

  3. Přimícháme ochucenou smetanu a vše pořádně promícháme. Podlijeme vývarem ze špiček a poklademe tenkými plátky másla.

  4. Pekáček přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 190-200°C. Pečeme asi 40-45 minut. Poté odkryjeme a dopečeme na barvu a do křupava. Během pečení poléváme výpekem.

Komentáře k receptu Křidélka pečená s novými bramborami

Tématické fráze: pecena kridelka pečená kuřecí křidélka s bramborem pečená kuřecí křidélka s bramborami pečená kridylka pečená kuřecí křidélka v remosce pečená křidélka s kridelka v remosce pečená křidýlka v remosce pečené křidélka na bramborách pecena kridylka s bramborem pečená kuřecí křidélka s brambory recept recept pečená kuřecí křidélka s brambory kuřecí křidélka pečená s bramborem kridylka v remosce recept pečené kuřecí křidélka s brambory křidýlka pečené s bramborem kuřecí křidélka v remosce nove brambory recept krůtí křídla remoska recept na pečená křidélka