Pampeliškový med s pomerančem
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních účinků na zdraví. Připravte si z nich právě teď domácí léčivý med.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 743 kJ / 5 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 473,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy z pampelišek propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.
Krok 2: Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu citrónovou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak do hrnce přidáme pokrájené pomeranče a citron bez peciček (jsou hořké).
Krok 3: Necháme 24 hodin louhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí (dáváme pozor, aby se směs nepřipálila).
Krok 4: Horký pampeliškový med plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, aby chytlo víčko.
Zveřejněno 30. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový med s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90B4
Moje poznámka
Pampeliškový med s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90B4
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 38 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 48 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
pampeliška,
voda,
pomeranče,
citron,
cukr třtinový,
kyselina citronová
Komentáře (3)