Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak de Grande

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Pasha Pasha

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 6 min Doba tepelné úpravy: 4 min

10 min (6 min příprava + 4 min tepelná úprava)

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonském Kóbe se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Proto je potřeba jeho úpravě věnovat zvláštní pozornost.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka naporcujeme na kostky jako na obrázku. Krok 2: Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Krok 3: Na pánvi maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Krok 4: Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.

TIP: Z jakého masa se dělají steaky

Zveřejněno 12. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak de Grande

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KQW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak de Grande

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pasha: Proc maso delas na sadle, je vele tucne samo osobe a v zadnem pripade uz dalsi tuk nepotrebuje :-O
Tez nazev receptu je jaksi bez vyznamu, lepe receno - co tim chtel basnik rici:-?

Tak výška by měla být tak kolem 5 centimetrů. Ostatní rozměry už jsou na vás, tak aby vám to padlo jako 1 porce. Recept zkopírováný nemám, to maso je drahé, já ho dostal jako dárek, také bych si ho jinak nemohl dovolit. Fotky hotového pokrmu mám a dodám je jen co je najdu. Dělal jsem to před delší dobou, jen jsem odkládá přidání receptu, ale chtěl jsem se s vámi podělit o tuhle dobrotu.

jan.alois: :-D:-D:-D:-D:-K:yes:

Mám vsazený euro jackpot. Tak se modlete . A třeba si dáme Wagyu cca 5- 7 litrů za kilčo. Pozvu Eja 57 ,ivulinka,bofinka,a casino a dáme si opečený tuk sem tam s kousky masa. :-D

casino: no tohle vypadá na hodně dobré využití tintili:yes:

Pro ffšechny případy jsem si uložil totok: https://www.stejkshop.cz/obchod/ribeye/wagyu-rib-e...
No, jeden nikdy neví kdy nebude vědět co s tintili, že ;-)

Eja57: to se asi nedozvíme, autor tu kostku nejspíš viděl jen na netu:-D

Fotka je zkopírovaná z netu a je na smazání. Má to cenu ji sem dávat jako hlavní? Spíš by nás zajímala fotka hotové steaku. Tu asi nemáte, viďte.

Mohu se zeptat na rozměry těch kostek ? š x v zejména..

Suroviny:
maso hovězí, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu