

Grande pizza
Suroviny 16 kusů
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 2-3 lžičky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- Kvásek:
- 1 hrnek ohřátého mléka
- 2 lžičky cukru
- 21 g kvasnic
- Přísady na pizzu:
- rajský protlak
- kečup
- pizza koření
- sýr
- olivy
- kukuřice
- rajčata
Postup přípravy receptu
Z hladké mouky, soli, kvásku a oleje uděláme těsto, které nebude lepit. Necháme jej 20-30 minut vykynout na teplém místě.
Těsto si rozdělíme na dva díly (= 2 pizzy).
Vyválíme těsto, potřeme rajským protlakem smíchaným s kečupem a posypeme pizza kořením.
Navrch dáme vše co máme rádi, sýr, rajčata, kukuřici, olivy, různé druhy sýra. Dle chuti.
A na závěr pokapeme pizzu olivovým olejem a dáme péct na 15-20 minut do trouby na předem vymazaný plech olejem či na pečící papír.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grande pizza
-
Aronoele: dle mého názoru na pizzu nepatří ani pomodoro (rajče a kořenová zelenina), a když už, tak určitě není "jednoduché" (=rychlé) pravé pomodoro uvařit-dělá se to cca 2 hodiny. a tohle: Uvařit dobré pomodoro na pizzu není složité.Stačí použít loupaná rajčata v plechovce, bazalku, olivový olej sůl a pepř - vaříš jak??? každopádně když už chcu být in, a nepoužívám kečup, protože ten je přece nechutnej a na poblití, že, tak použiju sugo..
-
mnamka
i bez kukurice hlavne syr!!!
-
pěkná picka, zkuste místo cukru Sladěnku ze zdravé výživy, je fajnová..to je od cathlen
-
Aronoele: přístě vyzkouším
-
dle mého názoru nepatří na pizzu kečup ani protlak. Uvařit dobré pomodoro na pizzu není složité. Stačí použít loupaná rajčata v plechovce, bazalku, olivový olej sůl a pepř a chuť je nesrovnatelně lepší...
-
Dobrá opravím to v postupu, stačilo to říci nějak normálně ;)
-
ohriate a horke je trochu rozdiel
-
Jinak vám všem velice děkuji :)))
-
katica: je zajímavé že mě v ohřátém mléce pokaždé vyběhnou ;))
-
Petra: ano dvě kostky cukru :)) nebo jak říká Fantom 5g v pytlíčku :)
-
Dianečkoo, vítám tě v naší Topkové rodině, coby dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Pozor, Toprecepty jsou na závislost jako dělaný
Pizzu máme moc,moc rádi, tak máš 6.bodík -
v horkom mlieku by kvasnice asi tazko vybehli
-
Hezký recept, super fotopostup a to já vždy oceňuji
-
hezký recept
ten cukr bych si představil HB 5g v pytlíčku
hodně lidí to má doma když moc nesladí a nebo na cesty, 1+
-
Můžu se zeptat...jak je myšleno 2 cukry do kvásku??Jako 2 kostky nebo jak??