Carne con Salsa de Frutas

Hovězí maso Doba přípravy: asi 150 minut 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: asi 150 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

6 lžic rostlinného oleje
1 velká cibule, jemně nasekaná
1 kg vykostěného hovězího masa
nakrájeného na kostky
hrnek suchého bílého vína
1 hrnek hovězího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
2 kdoule nebo 2 broskve
2 jablka
2 hrušky
2 velká rajčata,
cukr podle chuti
1 šálek smetany

Postup přípravy receptu

  1. Zpěnit na 4 lžících oleje cibuli, až je měkká. Přidat hovězí maso, osolit, opepřit a opéci do hněda ze všech stran. Podlít vínem a vývarem a dusit asi dvě hodiny. Podle potřeby dále podlévat.

  2. Na zbývající 2 lžíce oleje přidat ovoce, včetně rajčat. Vařit pár minut, za stálého míchání. Přidat trochu cukru, dle libosti. Omáčka by jinak mohla být docela kyselá.

  3. Uvařenou omáčku rozmixovat nebo propasírovat.

  4. Do pyré vmíchat smetanu a osolit.

  5. Uspořádat maso na talíři. Přelít omáčkou a podávat s rýží.

Poznámka od kuchařky

Tento recept pochází z Ekvádoru a česky se toto jídlo nazývá Hovězí maso s ovocnou omáčkou.

Komentáře k receptu Carne con Salsa de Frutas

  • vseumel vseumel

    To by mě chutnalo :-p:yes:

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Gratuluju, takhle má vypadat recept na jihoamerické jídlo, ne na českou napodobeninu.:yes: Hned přidám bod.

    Odpovědět

Tématické fráze: salsa jídlo salsa recept recepty s ekvádoru chilli con carne s vínem chilli con carne s červeným vínem jihoamericka salsa recept jihoamericky recept ekvádorské chilli con carne jihoamerické jídlo recepty jídlo salsa jihoamerické jídlo-recepty dušená rajčatová salsa spanelska rajcatova salsa jihoamericke recepty salsa jídlo recepty ovocná salsa ovocná salsa recept ingrediencie na 50 porcii kotlkov gul salsa recept na pizzu maso a salsa