 
		
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 142 kJ / 990 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 5,74 g | 
| Tuky | 95,96 g | 
| Vláknina | 3,75 g | 
| Cholesterol | 298 mg | 
| Sodík | 362 mg | 
| Sůl | 0,95 g | 
| Sacharidy | 16,09 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 100°C. 
Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na másle nejprve kůží dolů, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Vložíme do předehřáté trouby na cca 7-10 minut. Pokud nemáme přepuštěné máslo, dáme 30 g másla a1 lžičku oleje. Krok 2: Zatím připravíme omáčku. Do menší pánvičky nebo kastrolku dáme kousek másla, když se rozpustí, přidáme zelený pepř a podlijeme vínem. Snížíme teplotu a necháme víno vyvařit. Podlijeme smetanou a vaříme do potřebné hustoty (podle potřeby můžeme zahustit maličko Solamylem rozmíchaným v 1 lžíci vody).
Dle chuti osolíme a zakápneme limetkou nebo citronem. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem, doplníme zeleninovým salátem podle chuti.
Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na másle nejprve kůží dolů, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Vložíme do předehřáté trouby na cca 7-10 minut. Pokud nemáme přepuštěné máslo, dáme 30 g másla a1 lžičku oleje. Krok 2: Zatím připravíme omáčku. Do menší pánvičky nebo kastrolku dáme kousek másla, když se rozpustí, přidáme zelený pepř a podlijeme vínem. Snížíme teplotu a necháme víno vyvařit. Podlijeme smetanou a vaříme do potřebné hustoty (podle potřeby můžeme zahustit maličko Solamylem rozmíchaným v 1 lžíci vody).
Dle chuti osolíme a zakápneme limetkou nebo citronem. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem, doplníme zeleninovým salátem podle chuti.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Losos s omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqGx
Moje poznámka
					 
				
Losos s omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqGx
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 1 hodinou
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 1 hodinou
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 4 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 4 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 6 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 7 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							losos, 
						
						
							ghee, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							limetka, 
						
						
							pepř zelený sterilovaný, 
						
						
							máslo, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							škrob
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
	 
 
 
 
 
Komentáře (18)
Personálem se nenechte odbýt
Vždy se najde osoba, která vás případně i k požadovanému zboží dovede, pokud to či ono opravdu mají v nabídce
No ve finále jste to přece VY, kdo u nich hodlá pustit chlup a zanechat jim hříšný peníz, že
Losos byl vynikající i bez té omáčky ,dělala jsem ho poprvé a tak jsem spíš potřebovala postup a teplotu a čas.S bramborovou kaší a hlávkovým salátem pochoutka.
S tím křenem bude příště .Hezkou neděli
Lososa podle tohoto receptu budu dneska dělat , bohužel ,bez pepře
Zrovna dneska jsem hledala asi čtvrt hodiny nakládaný pepř ,v Albertu , bohužel marně.Takže musím recept odložit ,až pepř někde objevím