

Zdravá fazolačka
Suroviny
- fazole (množství dle uvážení)
- sojové boby (asi hrnek)
- mořská řasa Wakame
- Masox (bez tukový bujon z Justu)
- ocet
- cukr
- sůl
- 2 ks celé skořice
- Gustin
Postup přípravy receptu
Fazole a sojové boby namočíme přes noc v hrnci.
Na druhý den z povrchu vybereme pěnu, kterou si utvořily boby (vaříme v téže vodě), vhodíme skořici, masox a Wakame (tu jsme si nakrájeli a 10 min máčeli ve vodě).
Hlídáme fazole a boby až budou měkké a dle chuti použijeme ocet,cukr,sůl. Já jsem moc nekořenila, jelikož jsem použila bujon z Justu - je výborný vřele mohu doporučit:-) Nakonec vyndáme skořici a zahustíme Gustinem.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji podávat s žitným chlebem...výborné na večeři,skvěle zasytí. Nemůžeme se jí nabažit :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zdravá fazolačka
-
Moc děkuji za milé přivítání
...Klarisko,skořice dá polévce lehce nasládlou chuť - fakt to stojí zato
-
Páni, fazolová polévka nejen s řasou, ale i se skořicí. Velmi jednoduchý, ale přitom nápaditý recept
.
-
Sabinko, vítej na Topreceptech.
misalla, vůbec se neomlouvej, já taky spousty věcí nevím a nevěděla jsem, co je to Gustin.
Sabi, nádherný recept a jak vidím, tak i zdravý a vítám tě bodíkem
-
Polévečka se mi líbí,fazolovou mám ráda.
+1
-
Gustin je kukuřičný škrob.
Bramborový škrob je Solamyl. -
mám to ale nedostatky-něco takového jsem sice čekala,ale díky za informaci
...když já se do takových polévek dělám s jíškou a to je právě to,že to pak už nemůže nést nálepku "zdravé"...polepším se
-
Misalla,Gustin je škrob
-
a co je to Gustin?
-
Vypada to uzasne. Urcite vyzkousim, i kdyz budu muset trochu prisady pozmenit (v UK spousta z nich neni k sehnani)..ale bodik si zaslouzi