Zdravá fazolačka

Sabinka Kuchařka:

Polévky 9 názorů

56

Suroviny

fazole (množství dle uvážení)
sojové boby (asi hrnek)
mořská řasa Wakame
Masox (bez tukový bujon z Justu)
ocet
cukr
sůl
2 ks celé skořice
Gustin
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole a sojové boby namočíme přes noc v hrnci.

  2. Na druhý den z povrchu vybereme pěnu, kterou si utvořily boby (vaříme v téže vodě), vhodíme skořici, masox a Wakame (tu jsme si nakrájeli a 10 min máčeli ve vodě).

  3. Hlídáme fazole a boby až budou měkké a dle chuti použijeme ocet,cukr,sůl. Já jsem moc nekořenila, jelikož jsem použila bujon z Justu - je výborný vřele mohu doporučit:-) Nakonec vyndáme skořici a zahustíme Gustinem.

Poznámka

Doporučuji podávat s žitným chlebem...výborné na večeři,skvěle zasytí. Nemůžeme se jí nabažit :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zdravá fazolačka

  • Sabinka Sabinka(autorka receptu)

    Moc děkuji za milé přivítání :-)...Klarisko,skořice dá polévce lehce nasládlou chuť - fakt to stojí zato:-8

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Páni, fazolová polévka nejen s řasou, ale i se skořicí. Velmi jednoduchý, ale přitom nápaditý recept :yes:.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Sabinko, vítej na Topreceptech. ;-)misalla, vůbec se neomlouvej, já taky spousty věcí nevím a nevěděla jsem, co je to Gustin. :-D Sabi, nádherný recept a jak vidím, tak i zdravý a vítám tě bodíkem;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Polévečka se mi líbí,fazolovou mám ráda.;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Lusi Lusi(neregistrovaný)

    Gustin je kukuřičný škrob.
    Bramborový škrob je Solamyl.

    Odpovědět

  • misalla misalla

    :-Dmám to ale nedostatky-něco takového jsem sice čekala,ale díky za informaci:-)...když já se do takových polévek dělám s jíškou a to je právě to,že to pak už nemůže nést nálepku "zdravé"...polepším se;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Misalla,Gustin je škrob;-)

    Odpovědět

  • misalla misalla

    a co je to Gustin?:-O:-8

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Vypada to uzasne. Urcite vyzkousim, i kdyz budu muset trochu prisady pozmenit (v UK spousta z nich neni k sehnani)..ale bodik si zaslouzi :-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo