Fazolačka s hlívou

Suroviny

300 g bílých fazolí (měla jsem drobné)
200 g hlívy
malý kousek najemno nastrouhaného celeru
1 lžíce másla
2 šalotky
2 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
ocet
cukr
sůl
bílý pepř
smetana na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den vodu vyměníme, přidáme bobkový list a koření, nesolíme. Vaříme téměř do měkka.

  2. Hlívu nakrájíme na kousky a přidáme k fazolím a dovaříme doměkka. Mezitím na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme celer, po orestování zasypeme moukou a uděláme jíšku.

  3. Zchladlou jíšku zředíme vývarem z fazolí a přidáme do polévky. Povaříme 10-15 minut. Polévku dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem. Porci na talíři ozdobíme smetanou.

Komentáře k receptu Fazolačka s hlívou

K receptu nejsou žádné komentáře.