Veky
Veky se dají využít při spoustě příležitostí, ať už na Vánoce, narozeninové oslavy nebo na Silvestra. Za pomoci domácí pekárny není jejich příprava žádná věda a vy si tak budete moct vychutnat výborné chlebíčky.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 735 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,66 g |
| Tuky | 14,77 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 17 mg |
| Sodík | 6,53 g |
| Sůl | 16,29 g |
| Sacharidy | 405,89 g |
Postup přípravy
mléko, šťávu z citrónu, mouku, na jednu stranu cukr, na druhou sůl a rozdrobeným droždím posypeme celou plochu. Krok 2: Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 4: Z hotového těsta vytvoříme dvě veky, které přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme přibližně 20 minut. Po vytažení z trouby potřeme veky vodou.
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMLn
Moje poznámka
Veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMLn
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 54 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
šťáva citronová,
sůl,
cukr,
droždí
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0