Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sara12 Sara12

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 251 kJ /
3 167 kcal
Bílkoviny291,47 g
Tuky59,66 g
Vláknina49,94 g
Cholesterol 998 mg
Sodík 746 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy345,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy společně s masem. Necháme alespoň 30 min marinovat zakryté fólií v lednici. Po 30 minutách vložíme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme na 180°C cca hodinu a čtvrt. Krok 2: Dáme vařit zelí. Až bude zelí měkčí, dle potřeby zahustíme a dochutíme octem, cukrem a solí. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na malých slzách. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme těsto a dáme do vroucí osolené vody. Vaříme z každé strany 10 min. Po vyndání necháme knedlíky vychladnout, lépe se pak krájí.

Zveřejněno 27. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvYg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvYg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, olej, koření vepřová pečeně, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, zelí červené, sůl, ocet, cukr, brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu