

Sójové nudličky se sladkokyselou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny
- 1 balení sójových nudliček
- 2 PL řepkového nebo olivového oleje
- zeleninový bujón (Selka sypká)
- svazek lahůdkové cibulky (asi 5 kusů)
- 500 g dýně hokkaido
- kousek čerstvého zázvoru
- 3 velké stroužky česneku
- 3 PL kečupu bez přidaného cukru
- 1 PL sójové omáčky
- 2 PL medu
- sůl
- mleté chilli
- 1-2 PL rýžového octa nebo citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Nudličky vaříme 15 minut bez poklice v litru vody spolu se zeleninovým bujónem. Scedíme.
Dýni opláchneme, nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájenou na kolečka zpěníme na oleji, přimáčkneme česnek, zakápneme kečupem, sojovou omáčkou a přisypeme dýni. Přidáme strouhaný zázvor, med, velkou špetku čili a okyselíme octem. Přimícháme sójové nudličky a dusíme pod poklicí do změknutí dýně.
Pokud je konzistence pokrmu řídká, odklopíme poklici a vydusíme část vody.
Vhodná příloha je rýže.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sójové nudličky se sladkokyselou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
K receptu nejsou žádné komentáře.