Sójové nudličky se sladkokyselou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny

1 balení sójových nudliček
2 PL řepkového nebo olivového oleje
zeleninový bujón (Selka sypká)
svazek lahůdkové cibulky (asi 5 kusů)
500 g dýně hokkaido
kousek čerstvého zázvoru
3 velké stroužky česneku
3 PL kečupu bez přidaného cukru
1 PL sójové omáčky
2 PL medu
sůl
mleté chilli
1-2 PL rýžového octa nebo citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Nudličky vaříme 15 minut bez poklice v litru vody spolu se zeleninovým bujónem. Scedíme.

  2. Dýni opláchneme, nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájenou na kolečka zpěníme na oleji, přimáčkneme česnek, zakápneme kečupem, sojovou omáčkou a přisypeme dýni. Přidáme strouhaný zázvor, med, velkou špetku čili a okyselíme octem. Přimícháme sójové nudličky a dusíme pod poklicí do změknutí dýně.

  3. Pokud je konzistence pokrmu řídká, odklopíme poklici a vydusíme část vody.
    Vhodná příloha je rýže.

Komentáře k receptu Sójové nudličky se sladkokyselou dýní (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty