Maso na šťávě

Hovězí maso Doba přípravy: 90 min 5 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 90 min 5 názorů

Suroviny 4 porce

těstoviny (např. kolínka)
500 g hovězího (nebo telecího) masa
sůl
pepř
mletá sladká paprika
1 červená paprika
1 Masox (bujón)
1 větší cibule
olej
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.

  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 2 min na oleji. Pridáme nachystané mäso, nakrájané na plátky (asi 1,5-2 cm hrubé). Mäso osmažíme z oboch strán, zaberie to asi 15 min. Je dobré mäso očistiť od bielych tučných častí.

  3. Odstavíme z ohňa a po chvíli pridáme mletú sladkú papriku a čerstvú papriku nakrájanú na malé kúsky. Dusíme. Po 15 min podlejeme vodou a pridáme Masox. Varíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadá (teľacie je hneď, to robím radšej).

  4. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom. Potom mäso vrátime späť a dohustíme šťavu zápražkou (jíškou).

  5. Mäso podávame s cestovinami, u nás sú obľúbené hlavne kolienka.

Komentáře k receptu Maso na šťávě

  • Sebinah Sebinah(autor receptu)

    Povedala som že nebudem diskutovať.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Sebinah: fotky nejsou zkafrané, jen je tu zvykem dávat jako hlavní fotografii fotku hotového jídla - vy tam máte jen cibuli.
    A mýlíte se v tom, že se tu nebude diskutovat :-) Každý, kdo sem vloží recept, musí počítat s názory lidí, kterí ho budou číst, ať s pochvalnými nebo s připomínkami. Na komentáři Eja57 nevidím nic tak "závadného", co by vás mohlo takhle rozhořčit...normální otázka.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Sebinah: Klid. Slušně jsem se zeptala. Možná by bylo fajn pobrat hned zpočátku, že pokud dám cokoli do veřejného prostoru, tak musím očekávat dotazy a - nedejbože:-D - i kritiku.

    Odpovědět

  • Sebinah Sebinah(autor receptu)

    Som tu nová. Pridávať recepty sa ešte len učím tak preto tie skafrané fotky a ani vo varení nie som zatiaľ žiadny šéf kuchár. No, zatiaľ rodine chutilo, takže si myslím že to je podstatné. Tak keď to nie je maso na šťáve tak to teda nazvem "Len maso".
    A nakoniec, ježišikriste, čo vám je do toho, kto čo používa pri varení? Keď sa mi nepáči, idem ďalej... nebudem s vami diskutovať.:no:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Škoda, že není fotka finálního produktu - aspoň bych jako první dala hotové maso v kastrolu a ne tu cibulu na prkénku:omg:
    Ale zajímá mě jiná věc - proč mladá holka v roce 2020 použije na dochucení Masox??? S jeho naprosto unifikovanou chutí? Je tolik jiných možností...a ještě s TELECÍM...
    ( No a název nesedí s receptem...." na šťávě" to není, pokud zahustíš jíškou...)

    Odpovědět