Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 956 kJ / 4 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,47 g |
Tuky | 246,52 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 745 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 446,36 g |
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřeme do dortové formy (cca 25 cm v průměru), kterou buď vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem, který přejedeme kouskem tuhého másla. Krok 2: Tvarohová náplň:
Nejprve uvaříme pudink podle návodu. Polovinu uvařeného pudinku smícháme se změklým máslem, vejcem, cukrem a tvarohem (lze využít elektrický šlehač nebo metličku a rozprostřeme na těsto. Krok 3: Krémový vršek:
Žloutky s cukrem a změklým máslem ušleháme do pěny a smícháme s druhou polovinou pudinku. Z bílků ušleháme sníh a zlehka ho vmícháme do krému. Opatrně navrstvíme na tvarohovou náplň a uhladíme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180-190 stupňů, horkovzdušnou stačí na 150-160 stupňů (já peču jen na dolní ohřev). Koláč pečeme zhruba hodinu v dolní části trouby a po 10 minutách pečení ho svrchu přikryjeme alobalem. Sejmeme ho až koncem pečení, pokud potřebujeme, aby povrch koláče více zhnědl. Krok 5: Koláč nechte vychladnout a klidně i odležet v lednici do druhého dne - mnoho tvarohových dobrot chutná poté lépe.
Zveřejněno 8. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Eierschecke - Strakatý kůň, sváteční koláč z Drážďan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDv0
Moje poznámka
Eierschecke - Strakatý kůň, sváteční koláč z Drážďan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDv0
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
prášek do pečiva,
tvaroh polotučný,
cukr,
vejce,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
žloutek,
máslo,
cukr krupice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.