

Poctivé brownie
Suroviny 16 porcí
- 4 vejce
- 160 g třtinového cukru
- 180 g másla
- 240 g kvalitní hořké čokolády
- 60 g kakaa
- 80 g mouky
- 1 lžička rozpustné kávy (prášek)
Postup přípravy receptu
Předehřejeme troubu na 180°C. Čtvercovou formu 20x20 cm vymažeme po stranách máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Cukr a vejce vyšleháme do pěny, cca 5-10 min.
Mezitím rozpustíme máslo a přivedeme k varu. Poté do něj ihned vsypeme rozlámanou čokoládu, 30 g kakaa a kávový prášek. Necháme 2-3 minuty odležet a poté důkladně rozmícháme do hladka. Za stálého míchání vlijeme pomalu čokoládovou směs k vaječné hmotě. Nakonec už jen opatrně přidáme mouku a zbytek kakaa.
Přelijeme těsto do formy, uhladíme a dáme péct na 15 minut. Poté formu vyndáme, párkrát ji lehce pustíme na linku, aby se z těsta vyhnaly vzduchové bublinky a dopečeme ještě 10 minut. Okraje budou pevné, střed polotekutý, ale to vůbec nevadí, během chladnutí se zpevní.
Brownie nechávám vychladnout na lince a poté ho ještě dávám do lednice odležet. Z lednice vyndám 30-60 minut před servírováním.
Poznámka od kuchařky
* U brownie je velmi důležité a zároveň zrádné pečení. Nesmí se přepéct. Jelikož každá trouba peče trochu jinak, je potřeba dobu pečení vychytat. Já třeba musím péct na 160°C, jelikož vím, že moje trouba peče malinko víc.
* Můj web: http://www.miskakulicka.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Poctivé brownie
K receptu nejsou žádné komentáře.