Pečený bůček s bramborovou kaší a cibulovým přelivem

Suroviny

kus vepřového vykostěného bůčku
granulovaný česnek
sůl
lžíce sádla
voda na podlití
cibule
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kůži bůčku nakrájet na kostky, posolit, posypat česnekem a nechat na 24 hodin odležet.

    Na druhý den vložíme bůček (kůží nahoru) do sádlem vymazaného pekáče, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a přikrytý dáme do trouby na 150 °C asi na hodinku. Poté odstraníme víko, zvýšíme teplotu na 200 °C a upečeme dozlatova. Po upečení bůček zabalíme do alobalu a necháme dojít.

  2. Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dozlatova, rozmixujeme a dochutíme.

  3. Můžeme podávat s kaší, s brambory, se zelím a knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Bůček zastudena také nemá chybu.

https://www.domaci-jidelnicek.cz/2021/01/25/peceny...

Komentáře k receptu Pečený bůček s bramborovou kaší a cibulovým přelivem