

Pečený bůček s bramborovou kaší a cibulovým přelivem
Suroviny
- kus vepřového vykostěného bůčku
- granulovaný česnek
- sůl
- lžíce sádla
- voda na podlití
- cibule
- kmín
Postup přípravy receptu
Kůži bůčku nakrájet na kostky, posolit, posypat česnekem a nechat na 24 hodin odležet.
Na druhý den vložíme bůček (kůží nahoru) do sádlem vymazaného pekáče, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a přikrytý dáme do trouby na 150 °C asi na hodinku. Poté odstraníme víko, zvýšíme teplotu na 200 °C a upečeme dozlatova. Po upečení bůček zabalíme do alobalu a necháme dojít.Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dozlatova, rozmixujeme a dochutíme.
Můžeme podávat s kaší, s brambory, se zelím a knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Bůček zastudena také nemá chybu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený bůček s bramborovou kaší a cibulovým přelivem
-
Mňam
vyzerá fantasticky, slinky sa mi zbiehajú