Rychloškubánky z instantní bramborové kaše

Sladká jídla Doba přípravy: 20-25 minut 0 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: 20-25 minut 0 názorů

Suroviny 4+

1 sáček instantní bramborové kaše pro 4 porce (používám kaši z Aldi v Německu, ale i u nás lze koupit instantní kaši)
20 dkg másla
3 lžíce hrubé nebo polohrubé mouky
3/4 l mléka (nebo mléko: voda =1:1, nebo podle návodu na kaši)
1-1,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme cca 5 dkg másla, po rozpuštění přidáme mouku. Jakmile se udělá bílá jíška, zalijeme mlékem a mícháme, až vznikne bešamel. Pokud se vám zdá moc hustý, přikápněte vodu. Vypneme. Osolíme a hned vmícháme instantní bramborovou kaši. Vmáčkneme cca 2 dkg másla. Asi po dvou minutách lžící pořádně vymícháme a škubánky jsou na světě. K nerozeznání od těch pracných a na čas náročných z brambor.

  2. Pokud chceme vyrobit šoulánky, dáme do nového malého kastrůlku kousek másla a velikou lžíci škubánek a třeseme kastrůlkem na všechny strany, nahoru ne, až se škubánky ušoulají do šoulánku (viz obrázek). Tak pokračujeme, až je hotovo. Ale není to nutné. Jen hezké.

  3. Zbytek másla rozpustíme na polévání. Sypat se mohou mákem, tvarohem nebo jen cukrem.

Poznámka od kuchařky

Tento obrázek jsem před časem uložila i do Tradičních receptů (Škubánky-šoulánky). Tak abych předešla nedorozumění, je můj vlastní. Jiné šoulánky tam nejsou, jen škubánky. Nic ve zlém.

Je to perfektní. Pokud potřebujete rychle jíst. Používám je i k houbové smetanové omáčce, i ke guláši atd., když nechci knedlíky nebo rýži.

Komentáře k receptu Rychloškubánky z instantní bramborové kaše

K receptu nejsou žádné komentáře.