

Brambory zapečené s klobásou a žampiony
Suroviny
- asi 1.5 kg brambor
- 2 větší klobásy (měla jsem domácí)
- 6 velkých žampionů
- sádlo
- 200 g zakysané smetany
- 4 vejce
- sůl
- mletý kmín
Postup přípravy receptu
Oloupané syrové brambory nakrájíme na teninké plátky, nožem nebo na okurkovém struhadle. Posolíme, bohatě okmínujeme a promícháme.
Klobásy i žampiony nakrájíme na silnější plátky.
Zapékací mísu vymažeme sádlem.Do zapékací mísy rozložíme 1/3 ochucených plátků brambor, na ně polovinu koleček klobásy a plátků žampionů.
Pokryjeme druhou třetinou brambor, poklademe zbytkem klobásy a žampionů a poslední vrstvou je zbytek brambor. Zakapeme rozpuštěným sádlem a dáme péct do trouby na 200°C.V zakysance rozmícháme vejce, lehce osolíme a po půlhodině pečení směs vlijeme na brambory a dopečeme (přibližně 40-50 mniut).
Poznámka od kuchařky
Poměrně rychle připravené, velice voňavé a šťavnaté jídlo.