Rychlá tvarůžková pomazánka

Suroviny

Pomazánka:
200 g olomouckých tvarůžků (syrečků)
200 g pomazánkového másla
200 g majonézy
Dále na dozdobení, dle chuti:
vařená vejce
jarní cibulka nebo cibule
česnek - plátky
čerstvá nebo sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Syrečky nastrouháme do misky, na velkých slzách struhadla, nebo rozmačkáme vidličkou, pokud je máme dostatečně odleželé. Přidáme pomazánkové máslo s majonézou, vše dobře promícháme a dáme do chladna krátce odležet.

  2. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo či krajíce chleba a dozdobíme dle vlastní chuti, pokrájeným nebo nastrouhaným vařeným vejcem, čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, tence krájenou cibulí či česnekem, pokrájenou naťovou jarní cibulkou...

  3. Podáváme s vychlazeným mlékem či pivem.

Komentáře k receptu Rychlá tvarůžková pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.