Sýrová omeleta s česnekem, špenátem a ještě medvědím česnekem

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 15 minut 1 porce Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

2 vejce
větší stroužek česneku
trocha oleje na pánev
sůl - opatrně, pepř
hrstička ementálu, leerdameru či podobného sýra, nastrouhaného nahrubo
hrst baby špenátu
medvědí česnek dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka rozšleháme, maličko osolíme, opepříme. Vmícháme sýr.

  2. Stroužek česneku nakrájíme na velejemné plátečky. Do nepřilnavé pánve dáme trochu oleje, necháme rozehřát, vhodíme plátky česneku a necháme jen chvilku "proběhnout" , nesmí zhnědnout, fakt chviličku. Vlijeme směs vajíček se sýrem, pánví trochu potřeseme, aby nebyly stroužky česneku na jednom místě. Stáhneme plamen a přiklopíme pokličkou - omeleta musí být navrchu ztuhlá a dole zlatavá, ale česnek nesmí být připálený.

  3. Špenát a česnek medvědí zbavíme stonků a jen lehce v misce promneme s nepatrným množstvím soli ( podmínka je opravdu čerstvý špenát, jinak raději spaříme vroucí vodou).
    Rozložíme na polovinu omelety, přehneme a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrová omeleta s česnekem, špenátem a ještě medvědím česnekem

Tématické fráze: medvědí česnek omeleta syrová omeleta

Zapomněl/a jsem heslo