Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 845 kJ / 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,06 g |
| Tuky | 1,88 g |
| Vláknina | 10,32 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 35,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce dáme olej nebo máslo a vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku. Pár minut restujeme, poté přihodíme brambory a pórek nakrájené na menší kousky.
Krok 2: Přidáme sůl, všechno koření (kromě česneku), opět chvíli restujeme a pak zalijeme vodou a mlékem. Polévku promícháme, ochutnáme, a když je voda dostatečně dochucená, necháme cca 15 minut vařit.
Krok 3: Až budou brambory měkké, stáhneme hrnec z plotny a přidáme prolisovaný česnek. Polévku můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 8. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá a poctivá pórková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nE54
Moje poznámka
Jednoduchá a poctivá pórková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nE54
Nejnovější recepty
Segedín se slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Slaný závin se zelím
Přidáno před 2 hodinami
Kachní stehna na česneku
Přidáno před 3 hodinami
Pečené telecí hrudí s hříbkovou omáčkou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Krevety v omáčce s paprikami a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé domácí housky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechová bábovka
Romanka67 před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 2 hodinami
Chutné vafle
Jitka86 před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Innamiya před 4 hodinami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 11 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 15 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 15 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
pórek,
brambory,
cibule,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
bazalka čerstvá,
bylinky polévkové,
koření kari
Komentáře (3)