Sytá polévka z hnědých žampionů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 vanička hnědých žampionů (cca 250 g)
1 větší cibule
1 malá mrkev
1 malá petržel
1 kelímek 12% smetany
sůl
pepř
kmín
mletý koriandr (nemusí být)
česnek (podle chuti)
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo oleji osmažíme cibuli se žampiony, které neloupeme. Když cibule trochu zesklovatí a houby se začnou smrskávat, přihodíme nadrobno nakrájenou zeleninu a znovu chvíli restujeme. Poté vše osolíme a okořeníme.

  2. Následně tuto směs lehce zasypeme moukou, zalijeme smetanou a počkáme, až to celé trochu zhoustne. Poté dolijeme vodou nebo vývarem do požadovaného množství a vaříme cca 15 minut.

  3. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a čerstvou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Místo přidání mouky se polévka může rozmixovat a vytvořit z ní tak krém.

Navrch jsou rovněž skvělé krutonky.

Komentáře k receptu Sytá polévka z hnědých žampionů