Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 599 kJ / 1 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,38 g |
Tuky | 126,10 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 757 mg |
Sodík | 3,10 g |
Sůl | 8,02 g |
Sacharidy | 66,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupaný a dřevnatých konců zbavený chřest rozkrojíme podélně napůl a povaříme v mírně osolené vodě 3 minuty, pak scedíme a osušíme.
Krok 2: Vejce rozšleháme se žloutkem, postupně mícháme mléko, smetanu, škrobovou moučku, parmazán, sůl a pepř. Prošleháváme až do zhoustnutí.
Krok 3: Zapékací mísu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe chřest, na kostky pokrájený hermelín, zalijeme připravenou směsí a dáme do remosky. Pokud ale máte i pečící papír přímo do remosky, můžete použít, je to jednodušší způsob.
Krok 4: Zapékáme dozlatova. Asi 5 minut před dokončením posypeme pokrm mandlovými lupínky. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo čerstvou bagetou.
Zveřejněno 10. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Clafoutis - koláč s chřestem a camembertem (pečený v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RQMY
Moje poznámka
Clafoutis - koláč s chřestem a camembertem (pečený v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RQMY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 31 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 33 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
chřest,
sýr camembert,
vejce,
mléko,
smetana,
moučka škrobová,
sýr parmazán strouhaný,
strouhanka,
lupínky mandlové,
pepř
Komentáře (3)
Moc hezký recept, já tedy v troubě a už se na to těším, jen počkám na český chřest