Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový čtyřpatrový koláč

Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. Jeho příprava je sice pracnější, ale výsledek za to stojí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dendys Dendys

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 70 min

150 min (80 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 311 kJ /
4 616 kcal
Bílkoviny112,53 g
Tuky241,15 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 704 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy478,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme základné cesto a vyložíme ním formu. Forma musí mať rozmer približne 28 cm a výšku minimálne 5 cm. Cestom vyložíme aj okraje formy. Krok 2: Pomleté orechy vymiešame dohladka s maslom, múkou, cukrom a vajcom, natrieme na cesto (surové - nepredpekáme), posypeme pár lyžicami sladkej strúhanky a rovnomerne rozložíme vrstvu na kúsky nakrájanej rebarbory. Krok 3: Cukor, vajcia, kyslú smotanu, tvaroh vymiešame a rovnomerne nalejeme na rebarboru. Trochu potrasieme formou, aby poleva zatiekla medzi rebarboru. Krok 4: Pečieme v rúre vyhriatej najskôr na 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte 55 minút.

TIP: Jak zpracovat rebarboru - oblíbené recepty

TIP: Desatero o krémech na dorty

Zveřejněno 9. 5. 2021

Poznámka autorky Dendys

Veľkosť formy je naozaj veľmi dôležitá. Je možné použiť aj štvorcovú formu, ale výšku je potrebné dodržať.

Recept pochádza z nemeckého časopisu, z čias, keď sa časopisy "Mein shoner garden" požičiavali a kopírovali ako veľká vzácnosť. Toľkokrát bol prefotený, prepísaný, až sa stratil. Recept som opäť našla v pozostalosti po maminke, ktorá si všetky dobré recepty prepisovala do zošita. Vždy s poznámkou od koho recept má a či je výborný alebo len veľmi dobrý. Aj keď je s týmto múčnikom veľa práce, patrí medzi "výborné".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový čtyřpatrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzWW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový čtyřpatrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Děkuji, právě peču a už teď pri výrobě to vypadá fantasticky <3

Mouku hladkou, ořechy vlašáky a sušenky - detské kulaté piškoty. Ať chutná ! :-)

Dobrý den, chci se zeptat jakou mouku, sušenky a ořechy na tento koláč používáte? Všech těchto ingrediencí je více druhů a ráda bych ho udělala opravdu podle původního receptu. Děkuji

Suroviny:
rebarbora, cukr, máslo, mouka hladká, vejce, vanilka, sůl, ořechy vlašské, máslo, mouka hladká, cukr, vejce, strouhanka, cukr, mouka, vejce, smetana zakysaná, tvaroh jemný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu