Rebarborový čtyřpatrový koláč
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. Jeho příprava je sice pracnější, ale výsledek za to stojí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 311 kJ / 4 616 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,53 g |
Tuky | 241,15 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 478,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme základné cesto a vyložíme ním formu. Forma musí mať rozmer približne 28 cm a výšku minimálne 5 cm. Cestom vyložíme aj okraje formy.
Krok 2: Pomleté orechy vymiešame dohladka s maslom, múkou, cukrom a vajcom, natrieme na cesto (surové - nepredpekáme), posypeme pár lyžicami sladkej strúhanky a rovnomerne rozložíme vrstvu na kúsky nakrájanej rebarbory.
Krok 3: Cukor, vajcia, kyslú smotanu, tvaroh vymiešame a rovnomerne nalejeme na rebarboru. Trochu potrasieme formou, aby poleva zatiekla medzi rebarboru.
Krok 4: Pečieme v rúre vyhriatej najskôr na 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte 55 minút.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Moje poznámka
Rebarborový čtyřpatrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzWW
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 7 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 11 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 21 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
cukr,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
vanilka,
sůl,
ořechy vlašské,
máslo,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
strouhanka,
cukr,
mouka,
vejce,
smetana zakysaná,
tvaroh jemný
Komentáře (4)