Strakaté řezy s pudinkem a smetanou

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 4 názory

Moučníky Řezy Doba přípravy: 60 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 4 názory

Suroviny 18 ks

Těsto:
4 celá vejce
4 lžíce (120 g) cukru
5 lžic (130 g) polohrubé mouky
6 g (1/2 balení) kypřícího prášku
50 ml vody
1 lžička vanilkové esence
1 lžíčka octa
50 ml oleje
1 lžíce kakaa do poloviny těsta
Dále potřebujeme:
400 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
1 lžíce cukru krupice
Krém na dokončení:
200 ml 40% smetany ke šlehání
200 ml zakysané smetany
1 vanilkový cukr
a poleva nebo zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení (dno i boky). Uvaříme pudink z uvedených surovin.

  2. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s esencí a octem, olej, promícháme a vmícháme metličkou prosetou mouku s práškem. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme kakao.

  3. Nejprve na plech vlijeme světlou část těsta, lžící na ni navrstvíme kakaovou část a na ni opět lžící dáme ještě teplý pudink. Všechny tři vrstvy těsta projedeme cik-cak nebo vlnovitě jídelní hůlkou nebo opačným koncem vařečky a vytvoříme mramorování.

  4. Dáme péct do předehřáté trouby na 35-40 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový korpus necháme zcela vychladnout. Pak ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a promícháme se zakysanou smetanou. Navrstvíme nebo zdobícím sáčkem nastříkáme na korpus. Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládovou polevou nebo zdobením.

Komentáře k receptu Strakaté řezy s pudinkem a smetanou