Rajčatová pomazánka s ricottou

Studená kuchyně Doba přípravy: 15 minut příprava 0 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 15 minut příprava 0 názorů

Suroviny 2 - 4 porce

2 masitá rajčata
250 g ricotty
2 lžičky balzamikového octa
2 lžičky olivového oleje
8 větších lístků bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata zbavte tekutých semeníků a otřete papírovou utěrkou do sucha.

  2. Nakrájejte na jemné kostičky. Promíchejte s ricottou, balzamikovým octem, olejem, najemno pokrájenou bazalkou a podle chuti osolte a opepřete.

  3. TIP: pro zesílení rajčatové chuti můžete přidat asi 6 sušených rajčat nasekaných najemno.

Poznámka od kuchařky

Máte chuť i na další zdravé pomazánky? Na mém blogu Zdravě živená najdete co měsíc tři nové recepty včetně domácího pečiva: https://zdravezivena.cz/namazte-si/

Komentáře k receptu Rajčatová pomazánka s ricottou

K receptu nejsou žádné komentáře.