Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude chybět. Budou stačit brambory a přece bude jídlo skvělé.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 559 kJ / 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,88 g |
| Tuky | 21,07 g |
| Vláknina | 24,80 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 62,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno.
Krok 2: Vložíme oboje do hrnce, podlijeme cca 100 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme, až jsou fazolové lusky téměř měkké.
Krok 3: V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám.
Krok 4: Necháme povařit zhruba 15 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou.
Servírujeme s vařeným bramborem.
Servírujeme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 16. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7oMG
Moje poznámka
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7oMG
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 3 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Suroviny:
lusky fazolové,
mléko,
mouka hladká,
smetana 12%,
šťáva citronová,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)