Sorbet ze sirupu z bezových květů

Suroviny 4 porce

400 ml vody
100 ml sirupu z bezových květů - dle potřeby a sladkosti
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady a necháme důkladně vychladit. Vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 35 minut.

  2. Hotový sorbet ihned podáváme.

  3. Kdo nemá výrobník zmrzliny, tak vlije do plastové dózy s víkem, vloží do mrazničky a zhruba co 45 - 60 minut důkladně promíchá vidličkou, aby se rozbily vznikající krystaly ledu.

Poznámka od kuchařky

Někdo řekne, že tento sorbet je takové zmrzlé "nic". Ale v létě jsou sorbety velice osvěžující.

Použila jsem sirup domácí výroby a jelikož každý sirup může být jinak sladký, tak ho přidáme dle potřeby. Kdo by chtěl sirup vyrobit, tak je zde na TR několik receptů.

Podobný sorbet půjde vyrobit i z jiných druhů sirupů, nejlépe domácích.

Komentáře k receptu Sorbet ze sirupu z bezových květů

  • casino casino

    Eja57:
    To byla jen litrová krabice od mléka..., ale do měsíce už to u nás pokvete :-)
    Ale s černým rybízem jsem to poněkud přepískl... Chystám se s ním vyfutrovat Hraběnčiny řezy ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    casino: :-O co ještě Váš mrazák obsahuje za poklady:-?:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Eja57: Já mám ještě loňské zásoby a říkala jsem si, že z toho vyzkouším udělat sorbet. Ještě bych chtěla udělat nějakou jablkovou zmrzlinu, taky s přidáním trochy sirupu.:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    OT
    Nedávno jsem vařil vanilkový pudink s bezovou příchutí - z mrazáku jsem vyndal litrovku mléka ve kterém jsem před rokem vyvařil svazek bezových květů... :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Ještě nekvetou - ale už se těším...úplně cítím tu chuť:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: sorbet z černého bezu sorbet z květů černého bezu