Kuře s máslem na zázvoru s cibulovými bramborami

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 60 minut 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 kuře (cca 1400 g)
½ kostky másla (125 g)
1 lžička granulovaného česneku
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky soli
Dále:
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky soli
Na cibulové brambory:
7 středně velkých brambor
4 velké cibule
6 stroužků česneku
2 lžičky celého kmínu
2 lžičky soli
½ kostky másla (125 g)
voda na podlití
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Brambory na silnější kolečka, cibuli na céčka a česnek na tenké plátky. Vše dáme do většího pekáče, zasypeme kmínem, solí a promícháme. Poté poklademe na plátky nakrájeným máslem a podlijeme cca 50 ml vody.

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme česnek, zázvor a sůl a promícháme.
    Očistěné kuře přepůlíme a do každé poloviny marinovací jehlou napícháme ochucené máslo.

  3. 2 lžičky zázvoru promícháme se 2 lžičkami soli a vetřeme do obou půlek kuřete, které poté položíme na přichystané cibulové brambory.

  4. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na 180°C pečeme doměkka. Po 40 minutách troubu zesílíme, maso přelijeme šťávou a dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře s máslem na zázvoru s cibulovými bramborami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo