Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 490 kJ / 3 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,47 g |
Tuky | 356,50 g |
Vláknina | 3,43 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 9,51 g |
Sůl | 23,20 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme.
Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla jistota, že se přísady zapracovaly do masa. Krok 2: Vše dáme do nádoby šunkovaru, řádně pěchujeme, a pokud zbude prostor, přiložíme ještě kousek masa. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice vychladit na 24 hodin. Krok 3: Po této době otevřeme šunkovar a pokud zjistíme, že tam vzniklo místo, vyplníme jej zavařovacím víčkem tak, aby pružina mohla lépe dotlačit maso.
Nádobu s masem dáme do hrnce s vodou předehřátou na 85-90 °C a při této teplotě zavařujeme 90 minut. Krok 4: Po zavaření necháme šunkovar přirozeně vychladnout na vzduchu a poté vložíme na 24 hodin k vychlazení do ledničky. Krok 5: Po 24 hodinách šunkovar vyjmeme, opláchneme horkou vodou, aby se uvolnil tuk a mozaika po
klepnutí na desku snadno vyklouzla. Krok 6: Maso krájíme na plátky.
Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla jistota, že se přísady zapracovaly do masa. Krok 2: Vše dáme do nádoby šunkovaru, řádně pěchujeme, a pokud zbude prostor, přiložíme ještě kousek masa. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice vychladit na 24 hodin. Krok 3: Po této době otevřeme šunkovar a pokud zjistíme, že tam vzniklo místo, vyplníme jej zavařovacím víčkem tak, aby pružina mohla lépe dotlačit maso.
Nádobu s masem dáme do hrnce s vodou předehřátou na 85-90 °C a při této teplotě zavařujeme 90 minut. Krok 4: Po zavaření necháme šunkovar přirozeně vychladnout na vzduchu a poté vložíme na 24 hodin k vychlazení do ledničky. Krok 5: Po 24 hodinách šunkovar vyjmeme, opláchneme horkou vodou, aby se uvolnil tuk a mozaika po
klepnutí na desku snadno vyklouzla. Krok 6: Maso krájíme na plátky.
Zveřejněno 1. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková mozaika ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljXl
Moje poznámka
Bůčková mozaika ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljXl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 46 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 56 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
bůček,
česnek český,
sůl,
paprika,
pepř,
koření grilovací
Komentáře (1)