Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková mozaika se sýrem

Jedlá mozaika, která potěší i toho nejnáročnějšího strávníka. Z mletého bůčku, sýru a koření připravíme směs, kterou necháme ve formě šunkovaru odležet a poté ji uvaříme. Avšak nepouštíme se do ní ihned, necháme ji ještě řádně vychladnout.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby naležení

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby naležení)

16. 8. 2016 15:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 578 kJ / 3 484 kcal
Bílkoviny165,58 g
Tuky310,87 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 514 mg
Sodík 5,49 g
Sůl8,25 g
Sacharidy6,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sůl píšu "přibližně 5 g" - pokud dáte méně sýra (80 g), můžete malinko přisolit. Něco soli se vylouhuje do tekutiny, která vystoupí nad maso při vaření a přijde vylít.

Inspirací mi byl Pavlův recept na Domácí mozaiku https://www.toprecepty.cz/recept/48041-domaci-moza...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

25. 9. 2016 11:38

Zdenka1: jé, Zdeni, děkuji za zprávu!:-K

Zdenka1

25. 9. 2016 11:21

Děkuji za výborný recept:yes:. Jedli jsme studené i osmažené jako řízek<3. V obou případech jsme si pochutnali:yes:

cathleen cathleen

30. 8. 2016 19:31

martinice: děkuji za vyzkoušení i fotku:-K

martinice

30. 8. 2016 18:55

:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 8. 2016 09:33

Prudce jedlé foto:-KHned bych si nabídla:-8:yes:

hadravovaa

17. 8. 2016 17:59

cathleen: děkuji za odpověd hlavně mě zajímalo to střevo ... sklinka mě napadla až potom co vnučka nahlásila několikadenní výpravu se skautama do divočiny - místo paštiky toto zavařené by po otevření už nemusela ohřívat:-?

hadravovaa

17. 8. 2016 17:36

magdalenka: jsem si jistá že myslíme na stejnou věc ... je větší průměr na tlačenku a menší na salám - prodávají to v papirnictví dík:yes:

magdalenka magdalenka

17. 8. 2016 11:03

Ja som pred rokmi takéto niečo robievala a používala som "rukáv"na tlačenku...neviem, či je to to isté ako "salámové črevo".
Táto mozaika bude tiež skvelá vec.

cathleen cathleen

17. 8. 2016 06:40

hadravovaa: no...do sklínky na dovolenou by to chtělo zavařit 2 hodiny při 100°C - a to už nebude ono, podle mě to bude tvrdé (ne tvrdě nejedlé, ale mnohem tužší než třeba šunka apod.)
Salámové střevo bych určitě zkusila, pokud není šunkovar;-) - přinejhorším nebude mozaika všude zcela stejný, hladounký váleček, ale to na chuti nic nemění.

hadravovaa

16. 8. 2016 19:52

recept mě zaujal jen nemám a ani neplánuji koupit šunkovar ... chtěla bych se zeptat jestli by stačilo tuto směs napěchovat do salámového střeva a vařit tak anebo naplnit sklinky a zavařit to třeba na dovolenou :-O dík

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bučková mozaika bučkova šunka šunkovar recepty šunka z bůčku recepty pro šunkovar salamova mozaika bůčková tlačenka mozaika z bucku bučková první mozaika sasanka mozaika v sunkovaru mozaika z šunkovaru domácí bůčková mozaika recept z bučkové špice domácí šunka z bůčku buckova rolada v sunkovaru bůčková mozajka bučková mozaika ze šunkovaru mozajka salamova bůčková šunkovaru

Suroviny: bůček vepřový, sýr tvrdý, praganda, sůl, pepř mletý, vývar masový

TopRecepty.cz

Bůčková mozaika se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9zp