Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 473 kJ / 3 459 kcal
Bílkoviny163,33 g
Tuky309,37 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 508 mg
Sodík 5,39 g
Sůl8,00 g
Sacharidy5,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sůl píšu "přibližně 5 g" - pokud dáte méně sýra (80 g), můžete malinko přisolit. Něco soli se vylouhuje do tekutiny, která vystoupí nad maso při vaření a přijde vylít.

Inspirací mi byl Pavlův recept na Domácí mozaiku https://www.toprecepty.cz/recept/48041-domaci-moza...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

25. 9. 2016 11:38

Zdenka1: jé, Zdeni, děkuji za zprávu!:-K

Zdenka1

25. 9. 2016 11:21

Děkuji za výborný recept:yes:. Jedli jsme studené i osmažené jako řízek<3. V obou případech jsme si pochutnali:yes:

cathleen

30. 8. 2016 19:31

martinice: děkuji za vyzkoušení i fotku:-K

martinice

30. 8. 2016 18:55

:yes::yes:

Anna Kocikova

18. 8. 2016 09:33

Prudce jedlé foto:-KHned bych si nabídla:-8:yes:

hadravovaa

17. 8. 2016 17:59

cathleen: děkuji za odpověd hlavně mě zajímalo to střevo ... sklinka mě napadla až potom co vnučka nahlásila několikadenní výpravu se skautama do divočiny - místo paštiky toto zavařené by po otevření už nemusela ohřívat:-?

hadravovaa

17. 8. 2016 17:36

magdalenka: jsem si jistá že myslíme na stejnou věc ... je větší průměr na tlačenku a menší na salám - prodávají to v papirnictví dík:yes:

magdalenka

17. 8. 2016 11:03

Ja som pred rokmi takéto niečo robievala a používala som "rukáv"na tlačenku...neviem, či je to to isté ako "salámové črevo".
Táto mozaika bude tiež skvelá vec.

cathleen

17. 8. 2016 06:40

hadravovaa: no...do sklínky na dovolenou by to chtělo zavařit 2 hodiny při 100°C - a to už nebude ono, podle mě to bude tvrdé (ne tvrdě nejedlé, ale mnohem tužší než třeba šunka apod.)
Salámové střevo bych určitě zkusila, pokud není šunkovar;-) - přinejhorším nebude mozaika všude zcela stejný, hladounký váleček, ale to na chuti nic nemění.

hadravovaa

16. 8. 2016 19:52

recept mě zaujal jen nemám a ani neplánuji koupit šunkovar ... chtěla bych se zeptat jestli by stačilo tuto směs napěchovat do salámového střeva a vařit tak anebo naplnit sklinky a zavařit to třeba na dovolenou :-O dík

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: bučková mozaika bučkova šunka šunkovar recepty šunka z bůčku recepty pro šunkovar salamova mozaika bůčková tlačenka mozaika z bucku bučková první mozaika sasanka mozaika v sunkovaru mozaika z šunkovaru domácí bůčková mozaika recept z bučkové špice domácí šunka z bůčku buckova rolada v sunkovaru bůčková mozajka bučková mozaika ze šunkovaru mozajka salamova bůčková šunkovaru

Suroviny: bůček vepřový, sýr tvrdý, praganda, sůl, pepř mletý, vývar

TopRecepty.cz

Bůčková mozaika se sýrem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9zp