Bůčková mozaika se sýrem

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg vepřového bůčku (libovější špice)
80-100 g tvrdého sýra
10 g Pragandy
přibližně 5 g soli
mletý pepř
asi 50 ml vývaru z kůže bůčku
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pomeleme, přidáme strouhaný sýr, soli, pepř i vývar a dobře umícháme.

  2. Do formy na šunku vložíme sáček a do něj napěchujeme masovou směs. Zavřeme a uložíme na 24 hodin do lednice.

  3. Maso uvaříme ve formě, v zavařovacím hrnci při 85°C, 90 minut.
    Krájíme až po 12 hodinách, zcela vychladlé z lednice.

Poznámka

Sůl píšu "přibližně 5 g" - pokud dáte méně sýra (80 g), můžete malinko přisolit. Něco soli se vylouhuje do tekutiny, která vystoupí nad maso při vaření a přijde vylít.

Inspirací mi byl Pavlův recept na Domácí mozaiku https://www.toprecepty.cz/recept/48041-domaci-moza...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 365 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková mozaika se sýrem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Zdenka1: jé, Zdeni, děkuji za zprávu!:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Děkuji za výborný recept:yes:. Jedli jsme studené i osmažené jako řízek<3. V obou případech jsme si pochutnali:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    martinice: děkuji za vyzkoušení i fotku:-K

    Odpovědět

  • martinice martinice

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Prudce jedlé foto:-KHned bych si nabídla:-8:yes:

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    cathleen: děkuji za odpověd hlavně mě zajímalo to střevo ... sklinka mě napadla až potom co vnučka nahlásila několikadenní výpravu se skautama do divočiny - místo paštiky toto zavařené by po otevření už nemusela ohřívat:-?

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    magdalenka: jsem si jistá že myslíme na stejnou věc ... je větší průměr na tlačenku a menší na salám - prodávají to v papirnictví dík:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja som pred rokmi takéto niečo robievala a používala som "rukáv"na tlačenku...neviem, či je to to isté ako "salámové črevo".
    Táto mozaika bude tiež skvelá vec.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    hadravovaa: no...do sklínky na dovolenou by to chtělo zavařit 2 hodiny při 100°C - a to už nebude ono, podle mě to bude tvrdé (ne tvrdě nejedlé, ale mnohem tužší než třeba šunka apod.)
    Salámové střevo bych určitě zkusila, pokud není šunkovar;-) - přinejhorším nebude mozaika všude zcela stejný, hladounký váleček, ale to na chuti nic nemění.

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    recept mě zaujal jen nemám a ani neplánuji koupit šunkovar ... chtěla bych se zeptat jestli by stačilo tuto směs napěchovat do salámového střeva a vařit tak anebo naplnit sklinky a zavařit to třeba na dovolenou :-O dík

    Odpovědět

Tématické fráze: bučková mozaika bučkova šunka šunkovar recepty šunka z bůčku recepty pro šunkovar salamova mozaika bůčková tlačenka mozaika z bucku bučková první mozaika sasanka mozaika v sunkovaru mozaika z šunkovaru domácí bůčková mozaika recept z bučkové špice domácí šunka z bůčku buckova rolada v sunkovaru bůčková mozajka bučková mozaika ze šunkovaru mozajka salamova bůčková šunkovaru