Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 6,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř, hřebíček, bobkový list, koriandr a karí. Zázvor oloupeme a dáme do polévky vcelku, jen do něj uděláme několik zářezů (jde o to, abychom ho mohli z hotové polévky snadno vyndat, až se připlete do některého talíře). Chilli papričky rozkrojíme, vyndáme z nich semínka a papričky pak posekáme na jemno. Přidáme do polévky, přiklopíme pokličkou našikmo a necháme vařit.
Krok 2: Od chvíle, kdy se polévka začne vařit, počítejme klidně hodinu mírného varu. Pak přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na šikmá kolečka. Po dalších deseti minutách přidáme pórek nakrájený na šikmá kolečka a žampiony, pokrájené na tenké plátky.
Krok 3: Vaříme ještě 7 minut, pórek i houby by měly zůstat křupavé (pokud máme enoki, dáme je do polévky až těsně před koncem).
Krok 4: Pak vyndáme skelety a vykrájíme z nich hezké větší kousky masa - ty dáme zpátky do polévky. Ochutnáme, zda není třeba přisolit či nějak dokořenit. Přivedeme polévku znovu k varu, vmícháme tenká kolečka ze zelené části jarní cibulky a můžeme servírovat. Z talíře, do kterého se dostal zázvor, ho nezapomeneme vylovit.
Zveřejněno 3. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dp75
Moje poznámka
Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dp75
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 3 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 16 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 4 minutami
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 56 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 2 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 13 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 14 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 14 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 15 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 15 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 15 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
sůl,
pepř,
koření hřebíček,
bobkový list,
koriandr sušený,
koření kari,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
pórek,
podravka,
žampióny,
cibulka jarní
Komentáře (1)