Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 539 kJ / 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,85 g |
Tuky | 42,40 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 18,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky naklepeme a okraje nařízneme, aby se nekroutily. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji.
Krok 2: Maso vyjmeme a dáme do teplé trouby.
Krok 3: Na šťávě pak osmahneme kousky uzeného masa a kolečka párku. Vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a povaříme dohladka. Přilijeme smetanu, vložíme roštěnky a párek s uzeným masem a znovu krátce povaříme.
Krok 4: Omáčku podle chuti zakapeme citronem, dosolíme, dopepříme . Porce na talířích obkládáme cibulkami, nakrájenými okurkami a rajčátky.
Krok 5: Podáváme s rýží
Zveřejněno 31. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlj3
Moje poznámka
Roštěnky po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlj3
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 7 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 8 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový závin
Noumik před 3 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 3 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 3 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 3 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 4 hodinami
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 4 hodinami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 4 hodinami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Mirrika před 4 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
maso uzené,
párky,
smetana,
šťáva citronová,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř,
cibulka,
okurka čerstvá,
rajče,
olej
Komentáře (2)